444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Avrupa Patent Ofisi Artık İzmir'de

Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından Avrupa’nın farklı kentlerinde 6 merkezde faaliyet gösterecek olan “Patent Araştırmaları Ofisi“ İzmir’de açıldı. Ege Üniversitesi tarafından kurulan ve Üniversite politikaları doğrultusunda hizmet veren Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM), Patent araştırmaları ofisini bünyesine katarak büyük hamle gerçekleştirmiştir.

EBİLTEM – Türk Patent Enstitüsü – EPO işbirliği ile Türkiye’de sürdürecekleri hizmetlerin tanıtımı 18 Mart 2011 tarihinde Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz eşliğinde EBİLTEM Konferans salonunda görkemli bir tören yapılarak tanıtıldı.

Katılımın çok fazla olduğu törene TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan PAO hakkında bilgi vererek açılış amaçlarını ve sebeplerini söyledi. EBİLTEM müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar hanımefendi de verilecek olan hizmetlerin teknik detaylarını aktararak törene katılanları bilgilendirdi. Tören daha sonra TÜBİTAK – TÜSSİDE yetkili personeli Dr. Suat Genç, OTDÜ’den Dr. Hakan Gürsu ve TPE yetkililerinin sunduğu Ar – ge çalışmaları ve inovasyonun etkisi konulu panelleri ile sürdürüldü.

Etkinlik programında daha birçok panel düzenlenerek davetliler detaylı şekilde bilgilendirildi. Zihni Sinir Sergileri, EBİLTEM Teknoloji hizmetleri, Patent Araştırmaları İstek Stanları ve Karikatürler eşliğinde patent ve marka konulu panelleri sunuldu. Ayrıca EBİLTEM’ in başarısı sadece bunlarla sınırlı olmayıp, “Reorienting Patent İnformation Centtres” projeleri dâhilinde Avrupa patent departmanı ve TPE oylaması ile Türkiye’ de seçilmeyi hak eden tek kurumdur.

EBİLTEM 1998 yılında faaliyetlerine başlamış olup Üniversite ve Sanayinin bir arada işbirliği yapmasını konu edinmiştir. Sanayi tarafından belirlenen ihtiyaçların karşılanması adına hizmetlerini detaylandıran EBİLTEM, yurt içi ve yurt dışı projeleri oluşturup, ihtiyaçların sağlanmasına yönelik çalışmalarını sürdürmektedir. EBİLTEM bu amaç ve çalışmalarla 20’den fazla AB projesi üretmiş ve başarıyla yürütüp sonuçlandırmıştır. Bu projeler genellikle Ar – ge ve inovasyon konulu çalışmalardır.

Sürekli gelişmekte olan ve değişen rekabet piyasasının etkileri sebebiyle ön planda tutulan “Fikri mülkiyet hakları” konusundaki açıkları kapatabilmek amacıyla 1999 yılından beri hizmetlerini sürdüren TPE Bilgi ve dokümantasyon biriminin bir sonraki çalışma aşamaları olan Patent araştırmaları ofisinde EBİLTEM bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir.

EBİLTEM – Türk patent enstitüsü - EPO işbirliği koordinatörlüğü 2010 yılı Kasım ayında kurulmuştur. Faaliyetlerini Ege Üniversitesi bünyesinde sürdüren ofis, temel amaç olarak; Türkiye’de aktif mal ve hizmet üreten firmalar, üniversite de eğitim hayatına katkı sunan akademisyenler ve girişimcilerin patent araştırmaları yapmasını sağlamaktır. Ayrıca bulunan değerlerin ekonomik açıdan değerlerinin yükselmesi, patent konusunun yeterli ilgiyi görmesini, inovasyon konusunda ki desteklerin sürmesini ve teknoloji lisanslama konularında gerekli bilgi ve teknik desteği sunmayı amaç edinmiştir.

Patent araştırmaları ofisi destekleriyle sanayiciler ve araştırmalarını sürdürenler patent konusuna ilişkin yurt içi ve yurt dışı üretim ve teknoloji piyasasında araştırmalarını yapabilmenin yanında gereken bilgileri de kolayca bulabileceklerdir. Ayrıca PAO, üniversitelerde verecekleri eğitim ve seminerlerle patent konusunda çok daha ilgili, bilinçli ve hevesli teknik personeller, mühendisler ve akademisyenler yetişmesine katkıda bulunacaktır. PAO hizmetlerini tanımak ve hizmetlerden faydalanmak için firmaların, araştırmalarda bulunanların ve bir fikre sahip olanların EBİLTEM proje uzmanları ve yetkilileri ile iletişim kurmaları ilk büyük adımları olacaktır.

 
Kaynak:
www.bilgicagi.com

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>