444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Microsoft, Appledan şikayetçi!

Dünyaca ünlü dev yazılım şirketi Microsoft’un "App Store" isminden dolayı Apple hakkında Amerikan Patent Ofisine şikâyet başvurusunda bulunulduğu gelen haberler arasında. Microsoft kaynaklarından alınan bilgilere göre, "App store" ifadesinin sadece Apple şirketinin tekelinde olması ve Apple tarafından bir marka olarak sunulması son derece yanlıştır. Çünkü teknolojinin son yıllarda olağan üstü şekilde gelişmesi ve bu teknolojilerin mobil cihazlara uygulanmasıyla ortaya çıkan binlerce özellikle beraber, mobil teknoloji ve cihazlarının hayatın her aşamasında yaygın olarak kullanılması "Application" kelimesinin bir firma veya şirketin elinde olmayacak kadar genel anlam ifade etmesi bakımından yanlış olup sadece Apple tarafından kullanılmamalıdır.

Microsoft bu rahatsızlığını şu ifadelerle dile getirmektedir. "App Store ifadesinin bir marka olarak herhangi bir şirketin tekelinde olmasına Microsoft olarak itiraz etmekteyiz. Ayrıca "app store" ifadesinin hangi sebeplerden dolayı marka olmayacağı konusunda ki iddiamızı bazı ifadelerle kanıtlayabiliriz."

App ifadesini bugün dünyadaki insanların büyük çoğunluğu Apple store’ da gösterilen ve sunulmakta olan ürünler hakkında genel bir ifade olarak görmektedir. Ancak dünyada binlerce firma bu kelimeleri eş anlamda kullanmaktadır. "Store" kelimesi, tam mana da bir ürünün satışının yapıldığı mağaza veya mağazalar demektir. Bu açıdan baktığınızda Apple tarafından bu kelimelerin kendi markaları olarak kullanılması son derece yanlıştır.

Kaynak:
www.ekohaber.com.tr
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>