444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple'dan "elma" atağı

Logosu elma olan dünya devi Apple son hamlesi ile oldukça şaşırtacağa benziyor. Apple’ ın tüm elma işaretlerine ambargo koyma girişimleri neticesinde yeni bir patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

1980’li yıllardan bu yana süre gelen Apple Inc ve Apple Corp savaşına şahit olmaktayız. Apple Inc teknoloji tutkunu olsun olmasın Dünyada ki bütün telefon, bilgisayar ve tablet kullanıcıları tarafından birline bir şirkettir. Apple corp ise çok azımızın bildiği popüler müzik grubu olan The Beatles tarafından kurulmuş şirketin adıdır.

2006 yılından bu yana başlayan telif hakları sorunu ilk davada Apple Inc lehinde sonuçlanmıştı. Ancak Apple Inc tarafından atılan son hamle tekrar kavgayı alevlendirmiştir. Apple Inc, müzik sektöründe ki ilk hamlesi olan İTunes Music Store’ ni yayınlaması sonucunda Apple Corp hemen dava açmıştır. Bu günlerde ise Apple çok geniş bir alanda Apple logosuna sahip olmak için patent başvurusun da bulunmuştur.
Patently Apple’ den yayınlan haberlerde; Apple bilgisayar donanım ve aksesuarlarından, müzik aletlerine ve aksesuarlarına, Beatles albümünde yer alan elma şekillerine kadar yüzlerce şeyin telifine sahip olmak adına patent başvuruları yapmıştır. Önemle belirtmek gerekir ki iki şirketin kavgası Aralık ayında sonlanmış ve Beatles parçaları İTunnes’ de yer almaktadır.
 
Kaynak:
www.hurriyet.com.tr
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>