444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Dondurulmuş Yumurta İçin Patent Alındı

Önceden kızartılıp dondurulan ve daha sonra tüketilebilecek olan yumurtalar için patent başvurusu yapıldı ve başvuru kabul edilerek patent hakkı kazanıldı. İspanya’da yaşayan aşçı Javier Yzuel tarafından yapılan bu buluş ile artık farklı bir yemek hazırlama kültürü oluşacaktır. Devrim gibi bu buluşta yumurta yemek için tava ve sıvı veya katı yağ gerekmeyecek olup deep freezden (derin dondurucu) alınan yumurta mikro dalga fırınlarda ısıtılıp tüketilecektir. Çok yakın gelecekte bu buluşla birlikte marketlerin dondurucularında 10’ luk veya daha fazla sayıda yumurtaların kızartılıp dondurulmuş halde hazır olarak satılacağı belirtilmektedir.

İspanyol aşçı Javier Yzuel yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştır. “Yıllar boyu çalıştım. Binlerce yumurtayı pişirdim, denedim ve çöpe boşalttım. Sonucunda çalışmalarıma değdi. Patent sonrası 100 bin den fazla sipariş geldi.”

Geçmiş yıllarda böyle bir çalışma için binlerce inovasyon ve patent çalışmalarının olduğunu belirten İspanyol Yzuel “benim buluşumda yumurtalar ısıtılınca sulanmamakta ve besin kalitesini yitirmemektedir.” dedi. Yzuel’in ifadesinde yumurtaların sofraları zenginleştiren harika ve zengin bir besin olduğu kaydedilmekte olup kahvaltılarda sıkça tüketilen çok özel bir ürün olduğu, restoranda ve otellerde kullanılan oldukça kolay ve pratik hazırlandığı belirtilmiştir.

Bu haberlere ilişkin İspanya’ da çok yakın bir zaman içerisinde kurulacak bir tesis te günlük yüz binden fazla dondurulmuş yumurta üretiminin yapılacağı bildirilmiştir.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>