444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Serum Bitti Derdine Son Veren Buluş"Serummatik"

‘‘ Lise 10. sınıfta okuyan Merve Kortarla'nın serum bitti derdine son veren "Serummatik’’i tasarladı. Lise 10. sınıfta okuyan Merve Kortarla'nın bulduğu ve serummatik ismini verdiği sistem, hemşire odasında bulunan zili, hastanın serumu bittiğinde çalarak hemşirelere haber veriyor. ’’

Buluş sahibi öğrencisi serummatik ismini verdiği projesiyle Süleyman Demirel Fen Lisesinin organize ettiği 4006 Tübitak Bilim Fuarı'na dahil oldu. Serummatik, hastanın serumu bittiğinde sağlık görevlilerinin odasında bulunan zili çalarak sağlık sağlık görevlilerine bilgi verecek proje dikkatleri üzerine topladı.


Buluş sahibi öğrenci, sağlık kuruluşlarında aile bireylerinden çalışanlarının olduğu söyledi. Sürekli hastaneye gittiğinde problemler yaşandığını belirten buluş sahibi, fuar kapsamında gerçekleştirdiği projede çevresinde karşılaştığı problemlere çözüm üretmek istediği aktardı. Sağlık sektörünü ele almasının sebebini, aile bireylerinden sağlık sektöründe çalışanlar olmasından dolayı olduğu belirtti.


Bu Buluş Sayesinde Hemşirelerin İşini Kolaylaşacak

Buluş sahibi, hastanede birden fazla hastaya aynı anda serumun takılı olduğunu ve serumlar tükendiğinde problemler yaşanabildiğini belirterek, hastanelere gözlemledim ve serumlar konusunda problemler yaşandığını gördüm. Serumun bitmesinin ardından fazla süre kolda durması sebebiyle kan dışarıya akıyor. Özellikle yoğun bakımdaki hastalar bu problemi daha çok yaşıyor. Hemşirelerin ya dalgınlığına geliyor ya da yoğunluktan dolayı gözlerinden kaçırabiliyor. Bazen hasta refakatçilerinin olmadığı durumlarda hemşireye haber verecek kimse olmuyor. Bu durumu engellemek adına bende bu düzeneği yaptım. Bu düzenek hem hemşirelerimizin işini rahatlatacak hem de hastalarımızın sağlığı adına daha iyi olacak, ifadelerini kullandı.


Hemşireleri ve hastaları rahatlatacağını ifade eden buluş sahibi, sistem, hem hemşireleri unuttum telaşına düşürmeyecek hem de hasta ve hasta refakatçileri artık hemşireleri çağırmayacak. Bu şekilde her iki tarafa da kolaylık sağlayacak, şeklinde konuştu.


Sistemin nasıl çalıştığını anlatan buluş sahibi, serumu taktığımızda düzeneğe ağırlık bindiğinden dolayı uç uça değen iki vida birbirinden uzaklaşıyor. Serum bitmeye başladıkça vidalar birbirine yaklaşıyor. Serumun bitmesinin ardından metaller birbirine temasta bulunarak hemşire odasında bulunan zili veya uyarı butonunun çalıyor. Sistem telefonlara mesaj iletecek şekilde de ayarlanabileceğini ifade etti.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>