444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Petrol ve Doğalgaza Son Verecek Motor Üretildi

‘ İş adamı ağabeyi ile beraber araçlarda petrol ve doğalgaz kullanımına son verecek bir icada imza attı. Kayserili iş adamı Arıcı ve ağabeyi elde ettiği motor sayesinde, petrol ve doğalgaz kullanımına son verecek. Buluş sahibi kardeşler tasarladıkları cihazın, doğalgaz veya petrol kullanmadan, gereksinim duyduğu enerjiyi üretebildiğini açıkladılar. Bu buluş sayesinde, enerji problemi ortada kalkacak, otomobillerde, petrol ve doğalgaz ihtiyacı duyulmayacak şeklinde konuştu. ‘‘

 

Elektrik ve elektronik mühendisi olan kardeşi ile beraber  buluşu meydan getirmek amacıyla 4 sene gibi bir zaman çaba harcadıklarını beyan eden buluş sahibi, bu projemizi bitirebilmek adına 15 kişinin yardımını aldık. Şu anda proje tamamen sona erdi. Buluşumuz ile birlikte doğalgaz ve petrol tamamen tarihe karışacak. Tescil işlemleri gibi her şey sona erdi, şeklinde açıklamalarda bulundu.

Buluş sahibi , meydana getirdikleri icat ile alakalı bilgiler sunarak, burada en büyük olayımız görülen diferansiyel, şanzıman, lityum pillerimiz, motor, beyin ve beyinde pek çok çıkışlarımız bulunmaktadır; sinyal, navigasyon haritası ve lamba gibi. Ortaya koyduğumuz buluşumuzu, şu an herhangi bir vasıtaya monte ettiğimizde hareketi gerçekleştiriyor. Bu konuda bir sıkıntı bulunmuyor fakat bunu sağlarken de bayağı bir çaba harcadık, açıklamasında bulundu.

Babasının ülke dışında otomobil fabrikasında çalıştığını ve çocukluk dönemlerinin araba ile uğraşmakla geçtiğini ifade eden buluş sahibi, kendime seneler boyunca Türkiye'de niçin araba üretilmediğini sordum. Gerçek olan araç üretmenin hem çok kolay olduğu hemde bir o kadar çok güç bir durum olmasıdır.

Devletten Destek Talep Ediyoruz

Devletimizin bu hususta hem maddi hem de manevi desteğine ihtiyaç duymaktayız. Üretmiş olduğumuz bu motor, araçların haricinde diğer tüm makinelerde işletilebilir. Çünkü buluşumuz, enerjisini kendi üretiyor. Dışarıdan elektrik de takviye etmeye ihtiyaç duymuyor. İlk enerjisini dolu olan aküden tedarik ediyor daha sonra ateşlemeyi gerçekleştiriyor. Ardından hem enerjiyi üretiyor hem de depoluyor. Bir süre sonra şarj etmenize ihtiyaç duymuyor.

Şarjım bitti prize takmalıyım derdimiz de bulunmuyor. Takviyesini aldığı akünün enerjisini harcayan motorumuz, çalıştığı sürece kendi enerjisini kendisi tedarik ediyor. Kıyasla elektrik enerjisini daha çok üretiyor. Bataryaların iki sene garantisi süresi bulunmaktadır. 1000 liraya dünyayı gezebilirsiniz. Bizim adımıza akünün ömrü çok önem arz ediyor, şeklindeki açıklamaları ile, devlette destek istediklerini ifade etti.

 

Buluşu ile barış içinde yaşamak istediklerini dile getiren buluş sahibi, Orta Doğu'da çekiler problemlerin büyük bir kısmı doğalgaz ve petrol sebebiyle çıkıyor. Devletimizde böyle bir güç bulunsun ve kullansın istedik. İnşallah yurdumuza ve milletimize hayırlı olur. Bu projeyi gizli yaptık ve kimsenin şu sürece kadar bilgisi bulunmuyordu. tescil işlemlerimizi de bitirdik, ifadelerini kullandı.

 

Kaşif, projesinin tam anlamıyla çevre dostu olduğunu vurgulayarak, buluşumuzda benzin, egzoz, duman, gürültü yer almamaktadır. Tamamen doğa ile dost bir buluştur. Çok sessiz işleyen ve çevreci bir sisteme sahiptir. Normal bir vasıta motorunun yerine bizim buluşumuz olan motoru monte ediyoruz ve egzoza ihtiyaç duymuyoruz. Tasarladığımız bu proje, vatanımızın milli gelirini de çok yüksek rakamlara eriştirebilir. Ülke dışından araç almanıza gerek duymayacaksınız çünkü önemli bölümünü biz ürettik.

220 KM Hıza Erişebiliyor

Araçta yalnızca kaporta bölümü üretilecek. Şu anda buluşumuzu bir araca monte ettiğimizde aracımız rahat bir şekilde 220 kilometre hıza kadar erişebiliyor. Motor ve şanzımanımızı büyütebildiğimiz sürece bu süratin daha da üstüne erişebiliriz. Devri yükseldikçe kendi otomatik yağ basıncını da artırıyor. Lityum pillerin ömrü sona erdiğinde tekrar lityum pil ilave ediyoruz ve araç tekrardan petrol ürünlerine ve doğalgaza gereksinim yaşamadan çalışabiliyor, açıklamasında bulundu.
Buluş sahibi, buluşlarını kardeşi ile beraber bir çok elektrikçi ve makineciye götürdükleri ve önerilerini de aldıklarını ifade ederek, buluşu gören herkesin beğenisini kazandıklarını söyleyerek, herhangi bir karşılık talep etmiyoruz. Sektör işi ile ilgili bilgi sahibi değilim ve daha bir karar vermedim. Buluşumun vatanımıza ait olmasını istiyorum. Buluşumdan karşılık talep etmiyorum, şeklinde konuştu

 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>