444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Zararlı Haşerelerle Mücadeleyi Kolaylaştıracak Cihaz Bulundu

‘‘ Bazı öğretim görevlileri tarafından zararlı haşerelerle mücadeleyi kolaylaştıracak cihaz bulundu. Öğretim görevlilerinin geliştirdiği elektronik inceleme üniteli kimyasal madde destekli kapan türevi ve sistem cihazı ile ormana zarar teşkil eden haşereler ile mücadele edilmesi amaçlanıyor. ’’

Elektronik inceleme üniteli kimyasal madde destekli kapan türevi ve sistem cihazı adı verilen tasarımda, Kastamonu Üniversitesi öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Korhan Enez, Yrd. Dr. Gonca Ece Özcan, Dr. Osman Çiçek ile birlikte Lisesi Öğretmeni Mustafa Yıldız yer aldı.  

Buluş sahipleri, 3 senedir devam ettikleri araştırmalar neticesinde ormanlara zarar arz eden haşereleri yakalayabilmek ve haklarında bilgi edinebilmeyi kolay duruma getirecek bir cihaz ürettiklerini belirttiler.

Cihazın orman ve su işleri bakanlığı ile alakalı olan kurumlara faaliyet ettirmeleri adına önerecekleri ifade edildi. Ormanlarda yakalanan böcekler ile o zamanki bölge bilgileri bu cihaz yardımı ile merkeze iletilecek. Zararlı haşereler ile yapılacak mücadelelerde faydalanılacak cihaz dünyada bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Türk Patent Enstitüsüne gerçekleştirdiğimiz müracaatımız neticesinde cihazımızın tescil işlemini gerçekleştirmiş bulunmaktayız, şeklinde açıklamalarda bulundu.

Zarar Arz Eden Haşerelerin Yakalandığı Alanın Bilgileri Öğrenilecek

Buluş sahiplerinden öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Enez ise, elektronik denetleme birimli kimyasal madde destekli tuzak prototipi ve sistem ekipmanı adını koyduğumuz bir cihaz tasarladık. Tasarladığımı cihaz yardımı ile ormanlarda zarar arz eden haşerelerle mücadele etmek daha detaylı olarak devam edebilecek, haşerelere yönelik bilgilere daha kolay yollardan erişebileceklerini aktardı.

 

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>