444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Hücreleri Yenileyen Sıvı Bulundu

‘‘ İzmirli icat sahibi, ergenlik dönemi sivilcelerinden duyduğu rahatsızlıktan dolayı alternatifler üzerine yaptığı araştırmalar neticesinde hücreleri yenileyen suyu keşfetti. Yıllar evvel ergenlik dönemi çıkan sivilcelerinden duyduğu rahatsızlıktan dolayı yok etmeye çalışırken geliştirdiği hücreleri yenileyen sıvı ile hem ülkemiz hem de ülkeler arası ödüllerle birlikte 171 ülkede dünya patentine sahip olan ve TÜBİTAK’ın mucitleri arasına giren Şebnem Özen, yaşlanmayı erteleyen formülüyle tıp sektörüne girmeyi hedefliyor. ’’

Ergenlik sivilcelerinden kurtulmak adına karışım hazırlayan buluş sahibi, 7 sene gibi bir süre laboratuvarda çalışmalarda bulundu. İzmirli buluş sahibi, ergenlik sivilcelerini yok etmek isterken 2007 senesinde hücre yenileyen sıvıyı buldu. Buluş sahibi, Hücreleri yenileyen sıvı karışımı icadı ile TÜBİTAK'ın icatçıları arasına girmeyi başardı.

Keşfetti bileşenin ciltleri aynı bir simyacı gibi çevirmesi sebebiyle kendisine Simyacı adı konan buluş sahibi, ciltte bulunan iz, yara ve lekelerini yok etmeye yardım eden ve hücreleri yenileyerek genç görünmeyi sağlayan ve kreme dönüştürdüğü icadını anlattı.

171 Ülkede Onayı Gerçekleşti

İlk önce Türk Patent Enstitüsü tarafından ve daha sonra 171 ülkede ülkeler arası patente sahip olan icadı ile karışımlardan elde ettiği bileşeni krem şekline getirerek satışa arz eden buluş sahibi, sivilcelerin yüzünden arayıştayken bir bileşen keşfettim. Bu sıvıyı kendim adına uygularken ne kadar iyi etki ettiğini fark ettim. Ailem değişimi fark edince ailem de kullanmak istedi dedi. Bu durum yayıla yayıla herkese iyi geldiğini fark ettim. 25 senelik bilgi tecrübem neticesinde elde ettiğim bu karışım, ülkeler arası çerçevede dünya genelinde de ödüle layık görüldü. Ülkeler arası bir icat bu. Bunun yanı sıra üniversitelerde reçete formülüdür. Dünya genelinde 171 ülkede hücre yenileyici bileşen şeklinde lanse ediliyor, dedi.

Hücre yenileyen sıvının bütünüyle organik yapıda olduğunu belirten buluş sahibi, yanık, yara, egzama, sedef, kırışıklık gibi v.b ciltte bulunan tüm sorunları, kısa zamanda yan etkisi bulunmadan iyileştirebilme özelliğine sahip. Tümünü yenileyerek iyileştirdiği tespit edildi. Özellikle üniversite hocalarımızın ilgisini çekti, şekilde aktardı.

Yara izlerini 12 Saatte Tamamen Kapatıyor

Mevcut izleri yok ettiğine ait görüntülerin de hem fotoğraf hem bilimsel olarak bulunduğunu ifade edilerek, kedi tırmık yaralarını bir saatte gibi kısa sürede iyileştirdiği ve 12 saatte ise tamamen yok etmişliği var. Kazanın ardından teninde iz bulunan insanların 5 senenin ardından bile yüzlerinde yaşanan değişimler söz konusu olabiliyor. Yara izlerini silik duruma getirdiği yada tamamen kapattığı kanıtlar mevcut. Ciltte bulunan lekeleri bir ayda yok ettiği görüntüler de bulunuyor. Gözaltı torbalarında 4 ay arasındaki yaşanan etkileri de görünüyor. Cildimizde neye ait problemler bulunuyor ise, bunun araştırmasını gerçekleştirdim. Tüm  lekelerin hepsinin iyileştirme aşamaları görüntüleri de bulunmaktadır, ifadelerini kullandı.

Şimdilik İcadın Üzerinde Araştırma Yapılıyor

Ürettiği karışımın içilmesinde problem yaşanmayacak kadar da organik olduğunu aktaran buluş sahibi, şuanlık buluş adına araştırmaların devam ettiğini belirtti. Keşfettiği karışımı geliştirirken ciddi problemler yaşadığını belirten buluş sahibi, isterdim ki kimyager olabilseydim yada profesör olabilseydim o zaman belki de bu işin ar-ge alanıyla nobel ödülüne dahi sahip olabilirdim. Fakat bu durumumla bu kadar veri elde edebildim ve bu ödüllere sahip olabildim. Formülün gücü, benim bilgimin gücünden çok daha üstün. Sıvıyı keşfettiğim için mutluyum ve insanlığa büyük yarar sağlamasını temenni ediyorum. Bunların hepsi de ilaç araştırmalarına dönüşüyor şu durumda” şeklin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’yi temsil etmesi için seçildi

Küçük ölçekli bir şahıs kuruluşu olarak işe giriştiğini fakat her geçen zaman ilerlettiklerini ve şu anda Borsa İstanbul’da da üyelik hakkı elde ettiğini belirtirken buluş sahibi, şunları aktardı:

Yurtdışında ülkemi temsil ediyorum hem de ülkemde buluşum sayesinde ödüllere sahip oluyoruz. Çeşitli ödüllerimiz bulunmakta. Bayan girişimci olarak ödüllere sahibim. Ben İzmir kuruluşuyum, İzmirliyim ama icadımıza ‘dünyalı ve uzaylı’ şeklinde hitap ediyorum. Bilimsel ve akademik olarak ta 3 senede bu duruma kadar ulaşabildik. Bunların hepsi kuruluşumun ve formülüm için ilerleme gösteriyor, devamlı olarak büyüyoruz. Bunlar tabii ki kafi gelmez 171 ülkede bulunan icadımızın dünyanın geneline arz edilmesini arzuluyoruz. Türk Patent Enstitüsü’ne kaydımız bulunmaktadır. Türk Patent Enstitümüz derin araştırmalarının ardından bizi milli patent yapmasının ardından, 2014 yılında ülkeler arası patente ulaştık. Sonunda 2015 yılında Kimya dalında Türkiye’yi temsilen Kiwie’ye yolladı. Onlara çok teşekkürler ederim. Ülkem arkamda, milletimde arkamda bu durumdan çok mutluyum ve gurur duyuyorum, dedi.

Buluşun pek çok yere satışını yapan buluş sahibi, ürünlerine eczanelerden ve e ticaret adreslerinden sahip olabileceğinizi aktardı.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>