444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kanser Hücrelerini Erken Tespit Edebilecek Buluş

‘‘ Kanserli hücreleri erkenden tespit edebilecek teknoloji bulundu. Buluş sahibi, elde ettikleri lucid biopes teknolojisi ile kanser tedavisinin teşhisinde yalnızca bir tüp kanın yeterli olacağını ve bundan böyle kanser hücreleri 10 ay öncesinden teşhis edilebileceği ifade etti.  ’’

 

Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı kapsamında Türkiye'ye gelen ve kan testi sayesinde DNA incelemesinde belirlenen kanserli hücre kanser hastalığını başlatmadan 10 ay evvelden tespit eden Dr. Vahidi, hem erken teşhiste devrim yaratıyor hem de kemoterapi tedavisi yerine moleküllerin yenilenmesi şekli ile hastayı daha az yorarak, daha etkili  ve daha uygun bir tedavi alternatifi arz ediyor.

 

Kanser hastalığının erken belirlenmesinde kullanılan biyopsi sıvısı (kandan kanser tespiti) sistemini bulan buluş sahibi, moleküler teknolojilerde uzman olduğunu ve kanserin tespit edilmesinde uygulanılacak testler adına işlemlerini ilettiğini ifade ederek, geliştirdiğimiz teknoloji lucid biopes ve bu teknoloji ile birlikte hastaların vücuduna operasyon yada o operasyonel tarzda hiçbir müdahale gerektirmeden yalnızca bir tüp kan tedavinin belirlenmesi adına yeterli olacak. Bu şekilde hasta kişiye herhangi bir ağrı veya yorgun duruma düşürmeden teşhis edilebilecek. Bunun yanı sıra bu teşhis ve teknoloji yardımı ile değişim gözlenecek olan kanser hücrelerinin yaşayacağı evreleri, değişimleri daha verimli görebilecek ve bu şekilde doktorların hastaya ettikleri müdahaleleri, tedavi usulleri daha belirgin ve daha verimli olabilecek, ifadeleri kullandı.

 

Geleneksel usullerle gerçekleştirilen ve haftalar boyunca devam eden testleri günler içinde uyguladıklarını aktaran buluş sahibi, bu şekilde değişecek olan kanser hücrelerinin uygulamalarından, ilerlemelerinden, yaşanacak değişikliklerinden bilgi sahibi olmak doktorların acil müdahalede bulunmada şansı yaratacak. Buna ek olarak hasta kişiye ilişkin testler gerçekleştirerek mesela, göğüs kanserine ilişkin tedavi türü ile daha uzun periyotlu bir başka kansere yapılacak tedavi türüne göre biçimlendirebiliyor ve bu hususta yardımcı olabiliyoruz. Bu da tedavi aşamalarının daha da indirgenmesine etkide bulunduğu söyledi.

 

Türkiye’yi bu teknolojiyi ile tanıştırmak adına Türkiye'ye geldiğine ifade ede buluş sahibi: Onkolojistler, doktorlar ve kanser tedavisinde görev alan yetkili kişilerle birlikte konuşup şuan ki ağımızı ilerletmeyi arzuluyoruz. Eğer ki, pozitif bir ilerleme yaşanırsa yetkililerden bir istek gelmesi durumunda, elimizde bulunan teknolojiyi buraya kullanabiliriz ve adapte edebiliriz. Zaman bakımından, bu teknolojiyi Türkiye'ye getirmemiz belki aylarca devam edebilir belki daha kısa zamanda da bitebilir. Amerika'da bu teknoloji kullandığından itibaren olumlu sonuçlar alınıyor. İnsan sağlığı ve kanser gibi tehlike arz eden bir hastalığa karşı insanları muhafaza etmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kanser tedavilerine karşı gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla Amerika'da olumlu. neticeler elde edildi, şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...


 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>