444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Alzheimer Hastalarının İzlenmesine Yerli Buluş

‘‘ Alzheimer hastalarının kayboldukları zaman yakınlarına haber eden cihaz icat edildi. Buluş sahibi Serkan Güngör ve arkadaşları Durmuş ile Dr. Şuben, alzheimer hastaları kaybolduğu durumlarda hastanın yakınlarına haber verecek bileklik tasarladılar. ’’

Yaşamını İstanbul’da sürdüren buluş sahibi ve arkadaşları evde yaşamlarını tek başlarına sürdüren yaşlılar ve alzheimer hastaları adına tamamen yerli, örnek bir proje geliştirdiler. Cihaz, yer aldığı evdeki vücut sıcaklıklarını, ev içinde yaptığı hareketlerini algılayarak tehlike arz eden hususlarda hastanın akrabalarına sinyal verebiliyor ve aynı zamanda ambulansa haber verebilir. Bunun yanı sıra icat edilen buluş, kaybolan çocukların veya alzheimer hastalarının her zaman nerede bulunduklarını bilgisayarlardan  ve akıllı telefonlardan öğrenilebilecek.

Buluş sahibi, ninemin geçirdiği rahatsızlık esnasında tüm olanaklarımızla iyileşmesi adına çaba gösterdik fakat yaşama veda etti. Ardından bu insanlar adına elinden ne gelir şeklinde düşündüm, ülkemizde ve dış ülkelerde bu hususla alakalı gerçekleşenleri yerinde izledim. Ardından faaliyete başlayıp arkadaşlarla bu cihazı tasarladık, dedi. Buluş sahibi, alzheimer hastalarının devamlı evde kaldığına vurgu yaparak, icat ettiğim bilekle hastaları sadece izlemiyoruz. Hastalar eş ve dostlarının belirlediği sınırlar kapsamında gezebiliyor.

Hastanın belirlenen yerlerin dışına çıktığında da hastanın bulunduğu adres, nabzı, sağlık durumu, ateşi gibi bilgiler direk hasta yakınlarının cep telefonlarına gidiyor. Bu şekilde hem hastamız dışarıya çıkabiliyor hem de yakınları an ve ana hastalarının nerede olduğunu kolaylıklar öğrenebiliyor, şeklinde açıklamalarda bulundu. Cihaz bununla birlikte hastanın kalp ritmi, tansiyonu ve ateşi gibi tüm sağlık durumlarını, kullanılan ilaçları, gerçekleşen müdahaleleri hafızasına kaydedebiliyor. Bu bilgiler talep edildiği zaman doktorlarla paylaşılabiliyor ve hastaya daha doğru bir tedavinin yapılmasına olanak sağlıyor. Buluş sahibi, özel bir hastanede cihazı uygulamaya başladıklarını ifade ederek, Sağlık Bakanlığı ile de iletişim halinde olduklarını aktardı.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>