444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Göz Operasyonlarına Mucize Robot: Axsis

‘‘Göz operasyonlarına mucize cihaz bulundu. Gözde yaşanan katarak gibi rahatsızlıklar için gerçekleşen tedavi yöntemlerine bir yenisi daha eklendi; axis isimi verilen mucize cihaz bulundu. Axis isimi verilen cerrahi cihaz, genellikle hassas işlemler gerektiren katarakt ameliyatları adına gerekli küçük ölçekli hareketleri uygulayabiliyor. ’

Axsis ismi verilen buluş, katarak ameliyatları için bulunan bir cihazdır. Bu cerrahi robotun tasarımı minik kerpetene benzeyen 2 uçlu silahı anımsatan, insanın gözünde hatasız operasyon yapabilecek özelliklerde yapılmış. Her sene yaklaşık 25 milyon insanın geçirdiği katarakt operasyonunda yaşanan ters durumlar binlerce insanı etkiliyor. Bu sebepten dolayı operasyon yaptırmayan yüz binlerce hasta var.

Bu katarak operasyonlarındaki en önemli detay ise önemli bir hassasiyet ve el becerisidir. Çünkü operasyon sırasında doktorlar ellerini sabit tutmaları gerekmektedir. Yapılacak en ufak bir hata dahi gözde önemli sorunlar ile neticelenebilir. Lens üzerindeki mm’lik hata dahi ters etkilere sebebiyet verebiliyor.

Axsis yapılacak göz operasyonlarındaki bu hataları engellemek adına en iyi buluş şeklinde ifade ediliyor. NASA’nın güneş yelkenleri ürünlerinde tasarlanan buluşun artikülasyon kıskacı hafif ve kuvvetli tendonlar ile yapılmış. Bu kerpeten 10 milimetrelik mesafede süpürme işlemini gerçekleştirebilir. Fakat buluşta yer alan kerpetenler asıl cihazda bulunan neşter ile yer değişikliği yapılacak. Cihazın kontrolü adına, doktor yakın bir kumanda merkezine oturuyor ve bir ekranda uygulanan işi izleyebiliyor. Kumanda, 2 tane 3D dokunsal joystick ile gerçekleşiyor.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent websayfamızıziyaret ediniz...

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>