444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Manavgat’ ta Üretilen Sucuk Markalaşma Sürecinde

‘‘Manavgat’ta üretilen sucuk markalaşma sürecinde emin adımlar ile ilerliyor. Türkiye genelinde Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan mezbahalar arasında yer alan Manavgat Mezbahasında üretimi yapılan sucuklar markalaşma yolunda emin adımlarla yol alıyor.’’


Yapılan açıklamalarda, Manavgat Mezbahasının Antalya'da sucuk imalatı yapan ilk kuruluş olduğu aktarıldı. Kendi markaları ismi ile anlaşmalı kasaplara da sucuk imalatı yapıldı aktarılırken, tesisin senede 67500 kilogram, günde ortalama ise 300 kilogram sucuk imalat hacminin bulunduğunu ifade edildi.

Hijyenik Alanlarda İmalat

Manavgat ilçe kasapları kooperatif üyelerinin yaptığı açıklamalarda ise tesislerinde %100 dana etinden ve hijyenik yerlerde sucuk elde edildiği aktarıldı. Manavgat ilçesi halkının bu tesisi ziyaret ederek gözlemleme fırsatının bulunduğu aktarılırken, Haccp ve ISO belgesi olan tesisin, Gıda, Tarım Bakanlığı’nda onayı yapılan bir tesis olduğu ifade edildi. Gıdaların hijyen ve bulaşma risklerinin önlenmesi ve iyi üretim uygulamaları açısından Haccp ve İso belgeleri oldukça önemlidir. Bu noktada ilçe kasapları kooperatif üyeleri gıda üretimde kalite ve hijyene ne kadar önem verdiklerini gösterdiler. Her titiz çalışan gıda kurumlarının sahip olması gereken Haccp belgesi hakkında daha fazla bilgi için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>