444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Toyota Otomobillerine Değişik Bir Patent Aldı

‘‘ Toyota otomobil lideri sıra dışı bir patente imza attı. Bu patentle birlikte, aracınızın tahmin dahi edemeyeceğiniz, çok değişik bir kabiliyete varabilmesini sağlayacak. ’’


Her yere araba ile gitmek ve spor yapmak arasında bir bağ oluşturamayabilirsiniz. Lakin insanlık araçlara sığamaz hale gelmeden önce otomobil firması, otomobillerinde sağlıklı kalmamıza yardımcı olabilmeleri için bir yöntem geliştirmiş durumda.

Toyota'nın yakın zamanda duyurduğu patentlerinden biri de, araçların iç kısmında sağlık hedefleri yerleştirmek ile alakalı. Bir kullanıcı, araca önceden bir sağlık hedefi belirleyebiliyor ve araç da, bu hedefe erişebilmek adına farklı tavsiyelerde bulunuyor. Bu tavsiyelerin kapsamında otomobili uzak bir alana park etmek yada yolculuğun son bölümün yaya olarak gitmek gibi alternatifler ye alıyor.

Düzenek, hem bir otomobili hem de akıllı telefonu kullanıyor. Şahıs, bir uygulama kullanarak sağlık hedefi kararlaştırılıyor ve bu hedef, otomobilin gezinti hedefine uygun şekilde belirleniyor. Lakin bu sağlık hedefine varabilmek adına rotayı az oranda değiştirilebilmesi ve sağlık hedefine erişilemediyse, araç bu hedefe erişebilmek adına farklı tavsiyelerde bulunuyor. Bunların yalnız tavsiyelerden ibarte olmadığı için, özellikle tembel olan bir kullanan bireyin bu hedefe varabilmesi adına hiçbir mecburiyeti bulunmamakta.

Fitbits ve diğer fitness merkezli giyilebilirlere yöneltilen alaka akla getirilirse, bu alternatifin bu  tür yaşam şekline sahip araç sahipleri adına doğal bir uyarlama olduğu ifade edilebilir. Herkesin yaya olarak işine gitmek olanağı olmayabilir, lakin eğer bir araç sahibi, işine ulaşmak için biraz egzersiz yapabilirse, bu ona zaman kazandırmaya yarar sağlayacaktır.

Sistemin üretime yansıyıp yansımayacağını bilinmiyor. Otomobil imalatçıları, devamlı patent müracaatlarında yapmalarının yanı sıra her zaman bu patentleri hayata geçiremiyorlar. Bu patentlerin getirdiği esas fırsat, diğer otomobil imalatçılarının fikirlerini çalarak ilk arz eden isim olmalarının önüne geçmek.

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>