444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent davasından Samsung Galip Çıktı

‘‘ Teknoloji liderleri arasında yaşanan patent krizinden Samsung galip çıktı.  Apple firması ile cep telefonu tasarımı konusunda patent davasında galip çıkan taraf Samsung şirketi oldu. ’’


Teknoloji lideri şirketler arasında yaşanan telefon tasarımı patenti konusunda müracaat edilen mahkemece verilen kararda Samsung firması mutlu sona ulaştı. Apple, cep telefonu tasarımını kopyaladığı tezi ile Samsung’u 2011 yılında mahkemeye vermişti. Apple, rakibinin kendi patentine zarar verdiğini savunarak, bugüne kadar piyasada satışını gerçekleştirdiği cep telefonları hasılat tutarında para talebin bulunmuştu.


Müracaat edilen mahkemece Apple'ın haklı bulunmasının ardından, firmaya 1.200 milyar lira ceza ödemesine hükmüne varılmıştı. Fakat Samsung, bu mevlanın daha az olması düşüncesi ile cezanın tekrardan değerlendirilmesi adına mahkemeye müracaat etmişti.


Mahkeme yargıcı, patent yasası, tüketici kesime arz edilen cihazların ve bu cihaz donanımlarını çevreleyecek derece geniştir açıklamasını yaptı. Cep telefonları gibi pek çok donanıma sahip olan yüksek teknoloji cihazlarında, para cezalarının, tüketici kesime arz edilen cihazlar aksine, cihazın donanımları üzerinden hesaplanması gerektiği kararına vardı.


Mahkeme yargıcı, G. Kore tabanlı şirketin ödemeyeceği para cezasının ürün üzerinden olmamakla birlikte, patent ihlali söz konusu olan telefon donanımları üzerinden yeninden hesaplanması amacı ile davayı bir alt merci olan federal mahkemeye gönderdi.


Mahkeme sonucu Samsung şirketince başarı şeklinde lanse edilirken, Samsung’un ödeyeceği para cezası ise 1.200 milyar liradan daha az olacağını belirtildi.


Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>