444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Şarj Problemine Son Veren Buluş

‘‘ Telefonlara artık geliştirilen bir pil sayesinde artık saniyeler içinde şarj olacak. Böylelikle telefonlardaki şarj problemi tarihe karışacak. ’’

Elektronik alanda geçen 20 yılı özet haline getiren en önemli problem telefon şarjları. Cep telefonlarımızı ve mobil cihazlarımızın şarjım bitecek kabusu ile icra etmek zorunda kaldığımız bir dönemin sonu geliyor. Hayatın artık tümü ile elektrik enerjisine bağımlı olduğu, araçların dahi elektrik ile çalışmaya başladığı yaşadığımız zamanda, pil teknolojisi bir hayli önem arz ediyor. Bilim insanları da bu konuda önem teşkil eden bir buluşa imza attılar.

10000 Kat Daha Güçlü Pil Üretildi 

Bilim insanları elde ettikleri yeni materyal ile, standart pillerden 10.000 kat daha güçlü pil üretmeyi mümkün kılmayı hedefliyor. Üstelik bu süper piller, eski pillere kıyasla çok daha hızlı şekilde şarj edilebilecek. Özel bir polimer ile mümkün görülen süper kapasitörler sayesinde, bundan böyle elektrik ile çalışan arabaların menzil sorunu da ortadan kalkacak, cep telefonlarının şarj problemi sona erecek ve hatta konutlarımızda, güneş enerjisinden elde edilen elektrik, senelerce yetecek seviyede depolanma olanağı sağlayacak. 

Araştırmacı bilim insanları şimdi bu yeni cihazı, pratik olarak işleme hazır ve güvenilir olarak işlenecek ürünlere çevirmeleri lazım. Son günlerde infilak eden pillerden de anlaşılacağı gibi, yüksek kapasiteye sahip olan piller, aynı zamanda birer bombası nidası kadar tehlike saçabiliyor ve  bu durumdan dolayı da bu kadar yüksek kapasiteye sahip bu ürünlerin piyasaya arz edilmeden güvenilir ürünler olduğundan kati suretle emin olmak gerekmektedir.

 

Patent, Ar-Ge Teşvikleri, Buluşlar, Patentli Buluşlar, Teknoloji, Patentli Teknoloji sektörlerinde ve Patent ihlallerine Karşı Açılan Davalarda yaşanan güncel gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sistem patent web sayfamızı ziyaret ediniz...

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>