444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Tesla Drone Adına Patent Müracaatında Bulunmuş

‘‘ Elektrikle çalışan  araba firmasının isim babası olan Nicola Tesla’nın pek çok vizyon bulunmaktaydı. Tesla Drone ile yaşanan savaşları bitirebileceğine inancı sonsuzdu. ’’

1989 senesinde Tesla Drone adına patent müracaatında bulunduğu ortaya çıktı. Bu durumun daha düşündürücü husus ise öldürme özelliğe sahip olan robotlar adına bir patent temin etmesi. Bu robotların o denli ölümcül olduğunu düşünüyordu ki yalnızca faaliyet riskinin dahi barış ortamı yaratacağına inancı sonsuz idi. Yani bu gücün barış ortamı yaratacağı hususunda oldukça iddialıydı.

Teknoloji uzmanları, sahip olunan patentten bir alıntıda yaparak paylaşımda bulunmuşlar. Görsel anlamdaki cümlelerine göre bu buluşun kargo taşımacılığı, can kurtarma botu, ulaşılamaz yerler ile irtibat sağlama ve bu yerlerin keşfedilmesi gibi hususlar ve bu hususlara benzer türlü pek çok mühendislik, bilim ve ticari anlamda icra edilebileceğini öngörüyor. Lakin en önem teşkil eden etkisinin ise silahlanma ve savaş alanında olacağını dikkat çekiyor. Limitsiz ve kesin olarak yok edici gücüyle ülkeler arasında barış ortamı yaratacağına ve koruma altına alma gücü olacağını ifade ediyor.

Verilen araç yada taşıt hareket kontrol sistemi adına usul ve malzeme patenti 1898 yılının 8 Kasıma ait. Bu tarz bir vasıtanın hareket edebilmesi adına kablosunun bulunmaması gerekiyor ve patent sahibi bu durumu elektrik dalgalarından yararlanacağını kafasında hayal etmişti. Patentten bir kesite daha göz atalım:

Önceki bu tarz sistemlerin ters benim buluşum kablolara veya buna benzer herhangi bir elektrikle çalışan yahut mekanik bağlantıya gereksinim yaşamıyor. Fakat çok daha pratik bir metot ile yani, kara, su ve havada etkili dalga, impals veya radyasyon icra ederek aynı neticeleri alabiliyor.

Neticeler pek iç acıcı değil

Patentte ismi geçen radyo dalgaları 19. yüzyılda temin edildi. Bu robotların icra edilmesinde bu dalgaların icra edileceğini fark etmiş lakin yıkıcı etkisinde yanılgıya düşmüş. Savaş adına üretimi yapılan ilk drone olan Kettering Bug, 1. Dünya Savaşı sırasında üretimi yapılmış, lakin deneme aşamasında güvenilir bulunmadığı için icra edilmemiştir.

Uzaktan kumandalı makinelerin icraata konabilir duruma gelmesi bir yüzyılın ardından yapılırken, süper güçlerin birbirine karşı taarruza geçmesi hususunda çekincelerinin bulunması, başka birinin eseri daha eski ve çok daha yıkıcı bir teknoloji olan Atom Bombası meydana geldi.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>