444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Bİr Patent Davası da Nokia’ya

‘‘ Finlandiya tabanlı kuruluş Nokia akıllı cep telefonu arenasına dönme kararı almasının ardından dev firma tarafından mahkemeye verildi. ’’

Bir yandan uzun bir senesinin ardından akıllı telefon piyasasına adım atmaya hazırlanan Nokia, diğer yandan ise sektörün devlerinde Apple. Bu 2 firmada, çeşitli uluslarda birbirlerinden şikayetçi bulunarak yeni bir patent savaşına girdiler.

 

Apple yaptığı müracaatında Apple'ın Nokia'nın patentlerine ödemede bulunduğuna vurgu yaptı ve firmanın 3'üncü parti firmaları kullanarak bu patentlerden fahiş fiyatlar temin etmek adına girişimler yaptığını bahsinde bulundu.

Üretiminde bulunduğu cihazlar ile bir zamana damgasını vuran ve bu durum akabinde cep telefonu sektöründe bir hayli patentte temin eden Nokia'nın Apple'a yanıt vermesi fazla zaman almadı. Firma hemen ertesi gün Apple'a karşı ilk atağını gerçekleştirdi.

Nokia, gerçekleştirdiği müracaatlar ile iPhone'larda firmasına ait olan teknolojileri icra ettiği bahsi ile yaşadığı zararının karşılanması isteminde bulundu.

İki değişik ulusta gerçekleşen suçlamalar ileriki zamanlarda teknoloji sektöründe yeni tazminat davalarının habercisi olacak gibi görünüyor.

Daha önceden bu tarz bir nedenle karşılaşan firma uzun mahkeme aşaması sonrasında uzlaşmaya gitmiş, Apple'ın Nokia şirketiniz 700 milyon doları aşkın bir tazminat verdiği ifade edilmişti.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>