444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Su Ve Yanma Olayına Dirençli Kağıt İcat Edildi

Yapısı bakımından su ve yanma olayına karşı dirençli kağıt icat edildi. Bilim insanları kağıdın yapısını yanmaya ve sıvılara karşı dirençli özellik olarak değiştirdi.

Bilim adamları,  buluşunu elde edebilmek adına, hayvanlardan temin edilen bir çeşit kalsiyum olan hidroksiapatit’ten yararlanarak kağıdın yapısında değişikliğe gidildiği aktarıldı.

Bu icat edilen su ve yanma olayına dirençli kağıt çeşidinin, 150 dereceye kadar ateş, kahve çay v.b içeceklere karşı dirençli olduğu aktarıldı.

Yıllarca Önemli Belgeler Saklanabilecek

Kağıttaki yazılara zarar teşkil etmeden su yardımı ile temizlenebileceği belirtilirken, bu buluş ile önemli belgelerin yüzyıllarca muhafaza edilebileceği çünkü herhangi bir yanma ve ya su faciası gibi problemlerde zarar gelmeyeceği, aktarıldı.

A4 ebatlarında yer alan buluşun standart kağıtlardan fiyatının biraz yüksek olacağı aktarılırken, önemli seviyede imalat aşamasında geçilmesi durumunda ise fiyatının ineceğine vurgu yapıldı

Buluş için 2008 yılından günümüze kadar çalışmada bulunan ekip, buluş eserini önümüzdeki 4 ay içinde piyasaya olması bekleniyor.

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>