444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kanseri Teşhis Edecek Buluş

‘‘Akademisyen ve öğrencileri tarafından kanseri dahi teşhis edecek buluşa imza atıldı. Akademisyen ve öğrencilerinin elde ettiği yazılım sayesinde cep telefonundan kan tetkikinde bulunulabilecek. Bu yazılım ile kanser çeşitleri de dahil pek çok rahatsızlık tespit ediliyor.’’

İzmir’de Yüksek Teknoloji Enstitüsünde akademik hayatını sürdüren bir akademisyen iki öğrenci ile birlikte bir ilki başardı ve cep telefonu yolu ile kan tetkikinde bulunan yazılım geliştirdi. Bu yazılım sayesinde kanser çeşitleri de dahil olmak üzere pek çok rahatsızlığın teşhisinde  bulunabilecek.

Kanser Teşhisinde Bulunan Program Geliştirildi

Buluş sahibi akademisyen ve öğrencileri cep telefonu aracılığı ile kan tetkiklerinin analiz edilmesinde bulunan yazılım geliştirdiler. Bu buluşa BİORGB ismi verildi.

Buluş sahibi akademisyen, aynı üniversitenin Kimya Bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri ile birlikte yazılımı geliştirdiler. Bu buluş sayesinde kanser hastalığı da olmak üzere neredeyse tetkiklerin tümünü cep telefonu aracılığı ile gerçekleştirilecek. Geliştirilen yazılım sağlık alanında ilk olma özelliği taşıyor. Buluş sahibinin yazılım tescili alması bekleniyor.

Cep Telefonundan Kan Tetkiki

Buluş eseri cep telefonlarına yükleniyor. Bu buluş gripten tutunda HIV virüsü hatta ve hatta bazı kanser çeşitleri ve hepatit gibi rahatsızlıkları kan tetkiklerinin analizinde bulunarak sağlıklı neticeler elde edilir.

Şuan ki durumdan hekimler rahatsızlığa tam teşhisinde bulunabilmek adına bir takım kan tetkiklerinde bulunuyor. Hastalar, hastanelerde yer alan laboratuvarlarda kan vermelerinin ardından 1 gün boyunda neticelerinin çıkmasını bekliyorlar. Bunun yanı sıra bu analizleri gerçekleşmesi adına ülke dışından getirilen pahalı cihazlar ve uzman personel gerçekleştiriyor. Buluş sahibi akademisyen liderliğine elde edilen buluş eseri yazılım ile çok daha kısa zamanda ve düşük maliyet ile tetkik sonuçları öğrenilebilecek.

Bu geliştirilen “BİORGB” tasarım, TÜBİTAK nezdinde de teknogirişim ve proje desteği alıyor. Buluş sahibi akademisyen bir sene içinde tasarımın tamamlayıp kullanıcılara arz edeceğini belirtti.


 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>