444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Ar-Ge Merkezlerinde Çalışacak Lise Mezunlarına Maaş Devletten

‘‘Ar-ge yasası ile, ar-ge merkezlerinde çalışacak temel liseden mezun olanların maaşlarını 2 sene boyunca devlet ödeyecek. ’’

Teknoloji Bakan Yardımcısı Çelik, Ar-Ge kuruluşlarında iş hayatına atılan temel liseden mezun olanları maaşlarını 2 sene boyunca devletin ödeyeceğini belirtti.

Bakan Yardımcısı Çelik, TBMM’de çıkarılan yasalar ile alakalı olara bilgilendirmede bulundu. Çelik yaptığı açıklamada, ar-ge merkezleri kuruluşların daha ileri imalat metotları ile daha ileri ürün türleri ortaya koymak adına Ar-Ge merkezlerinin sayılarında artış yaşanmasına ilişkin çalışmalarda bulunduğu beyan etti. Ar-Ge yasası kapsamında nitelikli olan değiştirmelerde bulunduklarını ifade eden Çelik, Ar-Ge yasası ülkemiz adına oldukça öneme sahip. Tüm endüstricilerimizin, kuruluşlarımızın, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin bu durumdan yararlanabileceğiniz bilmelerini arzu ediyoruz. Ar-Ge yönetmeliğinde diğer yapılan düzenlemelerde, Ar-Ge Merkezlerinin birbirleriyle olan ilişkilerini iş sağlamaları, iş yapmaları ile bu durumdan elde edilecek yararların da paylaşımda bulunulması adına düzenlemede bulunduk. Bir şahıs bir konuda öğrenim sahibi olması ile onun üzerinden iş görelim, bir diğer kişide diğer kişiye iletsin. Karşılıklı olarak yapılan bu işlev ülkemize ve kuruluşlarımıza fayda sağlayacak. Bu durumdan dolayı bu çeşit düzenlemelere gittik ve yasalar tamamlandı, ifadelerini kullandı.

 

Hedefimiz  Daha Üst Düzeyde Ürünler Elde Etmek

 

Ar-ge kuruluşlarında istihdam sağlanması konusu ışığında, temel bilimler alanından mezun olanlarında maaşlarını 2 sene boyunca Bakanlığımız tarafından garanti altına alınıyor.  Burada amacımız daha üst düzeylere ve yüksek teknolojiye dönük ürünlerin üretimin bulunmak. Elde ettiğimiz bir ürünü iyileştirmek, ürün verimini yükseltmek ve ticaret yaşantısında daha fazla katma değer sağlamaya ilişkin gayreti ortaya koymak, şeklin açıklamalarda bulundu.

 

İleri teknolojik ürünlerin üretiminde bulunmak kapasitemizin yeterli düzeyde bulunmadığını ifade eden Çelik, geldiğimiz rakamlara göz attığımızda ileri teknolojik ürünün üretiminde bulunma kapasitemiz dışa sayımımızda oldukça fazla yer tutmuyor. Bu durumda, biz gerek yüksek teknolojik ürün seviyemizi gerekse yüksek teknolojik ürün üretiminde bulunmaya ilişkin kuruluşlarımızın gücünü ve olanaklarını yükseltmeye ilişkin bu yasaları çıkarttık, şeklinde açıklamalarda bulundu..


Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>