444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Dünyanın İlk Renk Tonu Bulucu Cihazı Tasarlandı

‘‘ Yalova’lı öğretmen, talebeleri ile birlikte renklere yönelik bir proje olan ilk Renk Tonu Bulucu cihazını tasarladılar. Bu tasarım renkleri ayırt edemeyenlerin renkleri tanımasını sağlıyor. ’’
 
Fen bilimlerinde öğrenim gören talebeler ve öğretmenleri yaptıkları çalışmalar sonucunda dünyanın ilk renk tonu bulucu cihazını tasarladılar. 
 
Öğrencilerinin tasarladığı cihaz ile ton ayır etme problemi ortadan kalktığını ve iki yıldır elektronik cihaz üzerine çalışmalarda bulunduklarını belirten öğretmenleri, şunları ekledi:
Renk körlerinin güçlük geçtikleri aşamaları tespit ettik. Ardından öğrencilerimizle renk körlerinin problemlerini ortadan kaldırmak adına yapabileceğimiz hakkında fikir birliğine varmamızın ardından bu cihazın tasarımı yaptık. Cihazımızın en önemli niteliği hiç bir yerde kullanılmıyor. Bu cihaz tamamen bizim. Öğrencilerimizle birlikte ileriki süreçlere patent müracaatında bulunmayı istiyoruz.

Yazılıma direnç aralığını yazarsak, o renk ve tonlar belirecek

İlk renk tonu bulucu cihazda yer alan yazılıma renklerin dirençleri girildiğini belirten buluş sahipleri, şunları aktardı: Direnç aralıklarını biraz uzak ele aldık. Sebebi ise ışıkların, ara sıra dirençlerin değişme olabiliyor. Kırmızı rengini ele alırsak,  kırmızı 845 ile 850 aralığında dirence sahip. Diğer renklerin de dirençlerini ekledik. Bu şekilde dirence göre renkleri de ekledik. Bu şekilde tasarımımız, rengi algıladığında ekrana adını iletiyor. Tasarımımızda bulunan yazılımımıza eklediğimiz renklerin dirençlerine göre renk ve tonları belirecektir. Bu cihazımız yalnızca renk körlerinin yanı sıra diğer yerlerde de uygulanabilir. Mesela ressamlar ve terziler gibi. Terziler kumaşların renklerinin tonlarını bulmak adına bu ürünümüzden yardım olabilir. Ressamlar resimlerinde görselde bu ürünümüzü uygulayarak renk uyumu elde edebilirler. Biz bu tasarımımızı daha da ilerleme kaydederek gözlük şekline getirmeyi arzuluyoruz. Gözlüğe ilave edeceğimiz arduino kartı ile algılayacağı renge erişim sağlayabilecek.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>