444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Lenovo’dan Devrim Gibi Buluş

‘‘Teknoloji devlerinden Lenovo, devrim gibi bir buluş gerçekleştirdi. Lenovo cihazlarında geliştirdiği “Düşük Isılı Lehim” yöntemi ile  karbon salımını % 35 indirgeyecek. ’’
 
Bilindiği gibi Lenovo bilgisayar üreticisi sektöründe ülkemizde  ve dünya genelinde lider bir firma. Lenovo firması, bilgisayar üretmesinin yanı sıra sunucu ve Moto markası ile de akıllı telefon piyasasında oldukça büyüme göstermesi ile birlikte, yeni tasarladığı yöntemle devrim yaratacak nitelikte bir buluşa imza attı. Lenovo tasarımda bulunduğu Düşük Isılı Lehim teknolojisi ile Karbon salımını % 35 oranında indirgemeyi başardı. 10 senedir çevreye verdiği zararlar sebebi ile kurşun bazlı lehimleme yöntemi yerine kalay bazlı lehim tekniği uygulayan firma, bu tekniği de daha iyi düzeylere ulaştırmak amacı ile çalışmada bulunuyordu. Sonuç olarak bilgisayar üreticisi dev firma, yeni tasarımda bulunduğu yöntemle amacına varmış olup ürün hakkında patent duyurusunda bulundu. Patent ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi öğrenmek adına sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Dev Firmadan Dünya Bir hediye

Lenovo, bu yeni Düşük Isılı Lehim tekniği sayesinde sürdürülebilirlik  ve inovasyon konularında lider firma olduğu ispatlıyor. Firma, 2018’de bu yeni prosedürü sanayi kullanımına arz etmeyi hedefliyor. Bu uygulamasını da maddi bir karşılık beklemeden sunuyor. Yeni sistem, Lenovo ürünlerinin yanı sıra, tüm elektronik üretim aşamalarında evrensel anlamda kullanımda olacak ve tüketicilere ek masraf ya da olumsuz etki oluşturmayacak. Firma, kullandığı lehim tekniklerinde en yüksek ısının 70 c0  derece indirgeyerek önemli bir tasarruf elde etmeyi başarısını gösterdi.

Teknoloji Devinden 2000 ton Geri Dönüşüm

Dev firma, karbon salımında yeni bu tasarımı ile 2017 içinde % 40’lık bir seviyede tasarruf elde etme amacı içinde. Bu uygulamayı 2018 sonuna kadarda tekniğin kullanımını daha da yaygın duruma getirecek. Senelik olarak 6.000 metrik ton CO2 tasarrufu elde etme hedefinde. Bu seviyesin, CO2 salımındaki karşılığı senede 670 bin galon benzin kullanımına, diğer ifade ile bir arabanın 14 milyon milde kullanacağı yakıtla eş değerde. Bu bilgiyi, çevreci olarak incelersek senede 1890 ton geri kazanılmış atık demek.

Çevreci Üretim Hattı

Lenovo firması yetkililerinden yeni teknik ile alakalı olarak gelen açıklamalarda, yeni aşamanın, sürdürülebilir ticari faaliyete verdiği önemin PC sektöründe yer alan bir yansıması şeklinde olmasına vurgu yapıldı. Devam eden açıklamalarda ise, yenilik üreten yapımız, inovasyonlarımız ve AR-GE araştırmalarımızın ilerisinde, ürünlerimizin üretilme yöntemine kadar gelmekte. Firmamızda ilerleme kaydederken çevre üzerinde yaratacağımız olumsuzlukları da indirgeyen bu çeşit yöntemler bulmamızdan dolayı oldukça gurur duymakta olduklarını söylediler.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>