444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Göğüs Kanserini Teşhis Eden İç Çamaşır

‘‘ Göğüs kanseri hastalığını önceden belirlemeye yarayan iç çamaşırı tasarlandı. Lise öğrencisi tarafından tasarlanan buluş eseri olan iç çamaşırı, göğüs kanseri hastalığını önceden belirlemeyi başardı. ’’

Meksika’da lisede eğitim gören bir öğrencinin tasarlamış olduğu iç çamaşırı sayesinde, bayanlara göğüs kanseri vakasına yakalanmadan evvel uyarıda bulunacak. Validesi göğüs kanseri sebebi ile yaşamını yitiren buluş sahibi, diğer bayanların bu hastalık yüzünden yaşamlarını kaybetmemesi adına yaptığı çalışmalar ile hastalığı önceden belirleyen bir iç çamaşırı geliştirdi.
 
Önceden teşhisin oldukça önem teşkil ettiği göğüs kanseri vakasında devrim yaratacak buluş gerçekleştiren buluş sahibi, bayanların en büyük kabusu olan bu vakayı, erken teşhis sayesinde tedavi olmalarını belirtecek. Erken teşhis ile % 100 oranında iyileşmenin sağlandığı göğüs kanseri vakasında erken teşhis yapılmaması sonucunda genellikle hastalar göğüslerini aldırmaya mecbur kalıyorlar.
 
Buluş sahibi öğrenci, henüz 18 yaşında olmasına rağmen, validesinin iki göğsünü yitirmesine oldukça üzülmesinden dolayı bu alanda çalışmalarda bulunarak bu buluşa imza attı. 200 biyometrik sensör yardımı ile tasarladığı iç çamaşırı ile göğüs kanseri vakalarını algılayan iç çamaşırı ile Girişimci Öğrenciler Ödülün sahibi oldu. Şimdi ise buluşunun üretimi adına girişimcilerden destek bekliyor.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>