444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Matematiksel Yerli Zeka Oyunu Tasarlandı

Matematik öğretecek matematiksel yerli zeka oyunu tasarlandı. Lisede öğrenim gören 2 mucit tarafından, oyun oynayarak matematiği zevkli duruma getiren  Küp 23 adlı yerli zeka oyunu tasarlandı. 
 
Ders haricinde matematik ile ilişkin oyunlar oynayan 2 öğrenci, zeka ve stratejinin de bulunduğu oyunlar hakkında çalışmalarda bulundu. İki mucit tarafından yapılan çalışmalar kapsamında, yerli matematiksel yerli zeka oyunu üretildi. Bu tasarımlarını daha da geliştirmeyi isteyen mucitler, şimdi de buluşlarını tescil ettirmeyi hedefliyor.

Matematiği oyun haline getirdiler

Matematik derslerinde hem ders çalıştıklarını hem de ilişkin oyunlar oynadıklarını ifade eden mucitler, bu oyunu oynarken niçin kendimizin bir oyunu olmasın şeklinde bit fikrimiz oldu. Oyunları analiz ettik ve kuralları tümü kendimize yönelik olan özgü bir oyun tasarladık. Matematiğin şahıs ve halkı nasıl etki altına aldığı kaçınılmaz bir gerçektir. Ülkemizde, hayatımızda, her erde karşı karşıya kaldığımız bir alandır. Hedefimiz matematiğin korku unsuru olmayıp hayat gibi heyecan ve haz duyulan bir uğraş olduğunu göstermeyi arzu ettik. Sonuç olarak matematikten zevk alınabilmesi adına Küp 23 isimli oyunumuzu oluşturduk, ifadelerini kullandılar.
 
Mucitler, buluş eseri matematiksel yerli zeka oyunu 2 ve 3 rakamının katlarından meydana geldiği ve bundan dolayı ismini Küp 23 verdiklerini belirtterek, oyunumuz küplerden meydana gelmektedir. Oyunda her kişide altı adet küp var ve bunlar 2 ve 3 rakamının katı olan rakamlardan oluşmakta. Soldan sağa şeklinde 2 rakamının katları artacak biçimde diziliyor tabi 3’ün katları ise arka kısma diziliyor. Oyun genel olarak sağa, sola ve ileri biçiminde oynanıyor. Doksan derecelik açılar ile ilerlenebiliyor lakin geriye şeklinde hamle yapılmıyor. İki küp karşı karşıya geldiğinde ise büyük olan sayı küçük olan sayıyı eliyor. Oynandığı zaman karşı karşıya geldiği sayıdan ziyade oynandığı zaman bir sonraki gelecek sayı önem teşkil ediyor, diyerek oyun hakkında bilgiler verdi.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>