444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Ateş Yükseldiğinde Uyaran Kol Bandı Geliştirildi

‘‘ Bebeklere yönelik ateş yükseldiğinde uyaran kol bandı geliştirildi. Hindistan'da geliştirilen kola takılan ateş ölçen bant sayesinde yeni doğan bebeklerin yüksek ateş dolayısı ile hayatlarını kaybetmelerini engellenebilecek. ’’
 
Ateş yükseldiğinde uyaran kol bandı ile bebeklerin yüksek ateş yüzünden dünyaya yeni gözlerini açan bebeklerin birden yaşamlarını yitirmesi engellenecek. Bu inanılmaz buluş Hindistan’da tasarlandı. Hindistan’da dünyaya gözlerini açan bebeklerin vücut ısısını ayarlamakta güçlük geçilmesi sonucunda yaşanan ani bebek ölümlerini engellemek adına basit ve maddi olarak ucuz bir alternatif üretildi. Ateş ölçen ufak bir kol bandı, yüzlerce bebeğin yaşamı kurtarıyor.
 
Hindistan'da yeni doğan bebeklerin tümüne pek iyi bakılamıyor. Bu ülkede doğan her 3 çocuktan 2’si standart kilonun altında dünyaya gözlerini açıyor. Ve bu bebeklerin vücut ısısının düşmesi sebebi ile kapacakları enfeksiyonlara karşı tehlike altında bulunuyorlar.
 
Okuma ve yazmanın oranı oldukça düşük seviyeler olan bu ülkede anneler termometreden anlamaması sebebi ile bebeklerin vücut ısılarında yaşanan düşüş tespit edilemiyor. Bu durum sonucunda hipotermiden bebek ölümlerine sebebiyet veriyor.
 
Hindistan’da bir sağlık işletmesi bu konuda hipotermiden yüzünde bebeklerin yüksek ateş yüzünden ölmesini engellemek amacı ile ateş yükseldiğinde uyaran kol bandı tasarladı. Ateş ölçen bant buluşu ile, vücut ısısında yaşanan düşme sonucunda ikaz veriyor ve duruma müdahale edilecek.
 
Günümüze kadar on binlerce bebeği kurtaran sağlık kuruluş, tasarladığı bu kol bandını Afrika ve Güney Asya'da satışa sunmaya hazırlanıyor.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>