444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

IBM’den Makine Öğrenimi Düzeneği Patenti

‘‘ IBM’den makine öğrenimi düzeneği patenti. Şirket sürücüsüz oto patentlerine makine öğrenimi düzeneği patentini ekleyerek önemli bir adımda daha attı. ''
 
IBM’den makine öğrenimi düzeneği patenti gelerek firma bu konuda önemli bir atılım daha gösterdi. Firmanın sahip olduğu yeni patent ile elde edilen kabiliyetler, acil durumlarda özerk bir aracın kontrolünün insani sürücüye veya aracın kontrol işlemcisine dinamik şekilde devredilmesi imkanını veriyor. Bu şekilde kazaların engellenmesine katkı sağlayabilecek bulunabilecek bir güvenlik önlemi sunuluyor.
 
Patenti alınan sistem, IBM’nin araştırmacıları eli ile tasarlandı. Sistem ise, biyolojik kognitif kabiliyeti ve beyin davranışlarını oluşturma şekline yönelik yaklaşımlara göre tasarlandı. Nörobilimciler tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, muhtemel güvenlik problemleri dinamik şekilde tespit edilmesi ve sürücüsüz otoların özerk mi yoksa bir insan sürücü eli ile mi kontrol edileceğini belirlemek adına sensörler ve yapay zekâdan faydalanarak kognitif bir model ve metot hazırlandı. Bir örnek verelim, sürücüsüz bir otodaki arızalı olan fren sistemi, bozuk bir far ampulü, kısa görüş mesafesi yada olumsuz yol şartları gibi bir problem yaşanması durumunda, sistem, bu problemin değerlendirilmesi açısından otoda yer aşan sürücüsüz oto kontrol işlemcisinin mi yada bir insani sürücünün mü daha uygun olduğuna yönelik bir kıyaslamada bulunabiliyor. Kıyaslama akabinde oto kontrol işlemci tarafından problemin daha güzel değerlendirebileceğinin tespit edilmesi adına, oto özerk sürüş usulüne geçiriliyor.
 
Patentli sistemin tasarımcılarından olan IBM araştırmacısı yaptığı açıklamasında: "Sürücüsüz otolar, oldukça önemli potansiyeli bulunmasının yanı sıra gelecek sunuyor. Fakat yolcuların ve diğer sürücülerin güvenliklerinin koruma altına alınması otomobil geliştirici ve üretici firmaların ilk önceliği olmayı sürdürüyor. IBM olarak, insan beynine yönelik anlayışımızı uygulayabileceğimiz yeni alternatifler keşfetmeye ve bu işletmelerin yollardaki sürücüsüz otoların güvenliğini artırmasına destek verebilecek sistemler tasarlamayı hedefliyoruz."
 
IBM kısa bir süre önce patentine sahip olduğu makine öğrenimi tasarımı, özerk bir otonun güvenli işleyiş modlarının dinamik şekilde etkinleştirilmesi yolu ile oluşan komplike sistemini geliştirmeye imkan veriyor. Öte taraftan diğer patentli IBM buluş ürünleri, sürücüsüz otoların insani sürücülerin uygulamaları daha iyi öngörmesine ve bu eylemlere tepkide bulunmasına destek vermeye odaklanıyor. IBM’nin tasarladığı sistemi diğer bir özelliği ise, sürücüsüz otoların birbiriyle irtibata geçmesine, öğrenmesine ve modellerin bilgisi çoğaldıkça insani sürücüler ile etkileşim içinde olacağını daha iyi anlamasına imkan veren ortak kullanılan bir arabirimden faydalanıyor.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>