444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Adana Kebabı Bu seferki Hedef Ülkeler Arası Tescil

‘‘ Adana Kebabı’nda bu seferki hedef ülkeler arası tescil edilmek. Tescil aşamasında yer alan ürün için, bu seferde uluslar arası tescillenerek koruma altına alınması için girişimler başlatıldı.  ’’
 
Adana Kebabı’nda bu seferki hedef ülkeler arası tescil edilmek adına yapılan girişimlerde bulunuldu. Bilindiği gibi Adana Kebabı daha önceden ülkemizde tescil işlemi yapılmıştı. Bu seferde ülkeler arasında koruması kapsamına dahil edilmesi için tescil girişimleri başlatıldı. Şimdi gözler müracaatın olumlu sonuçlanmasında. 
 
Adana kebabı ülkeler arası tescil aşamasında yer alarak bu seferki  hedef ülkeler arasında korunma. Ato başkanı, yaptığı müracaat işlemi ile Adana ilinin değerlerini koruma altına alınması adına yoğun çaba harcadıkları belirtti. 
 
ATO Başkanı, ilimize özel kebabımıza 10 yılı geçkin bir süre önce coğrafi işaret olarak tescil işlemini yaptırdık. Şuan faaliyette olan Adana Kebap Akademisi çerçevesinde her sene, ustalarımıza kebabın yapım şeklini öğretmekteyiz. Şimdiye kadar 250 kuruluşumuz, kebabımızın tescil belgesi ve logosuna sahip. Kebabımızın tescil edilmesi ile beraber, nasıl yapıldığı ve içerdiği malzemeleri bilinmeyen ürünlerin ürünümüzün ismi ile satılmasını önlemiş olduk. Artık kebabımızın koruma altındadır, açıklamalarını yaptı.

"Yurt Dışında da Korunmaya Alınacak"

Ato başkanı, ürünlerini yurt dışında da tescil ederek korunmaya alınmasını arzuladıklarını belirterek konu ile ilgili şu açıklarda bulundu.
 
"Kebabımıza ülkeler arası tescil alabilmek amacı yurt dışındaki sorumlular ile sürekli iletişim halindeyiz. İleride bu konuda da olumlu ve somut sonuçlar elde ettiğimizde herkese duyuracağız. Ülkemizde ve Avrupa’da Kebabı'mızın aynı lezzet  ve kalitede sunulması amacı ile gelecek nesillere, aslına uygun aynı damak tadında ulaşması konusunda görev ve sorumluluklarımızı sonuna kadar yerine getirmeye çalışacağız."
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>