444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Facebook Yeni Patentiyle Üyelerini Seyredebilecek

‘‘ Facebook yeni patentiyle üyelerini seyredebilecek. Facebook’un üyelerini seyredebileceği patent aldığı gün yüzüne çıktı. Webcam’den kamera izninin yalnızca fotoğraf karesi almanın yanı sıra webcam'den veya telefonların ön kamerasından üyelerini seyredebileceği konuşuluyor. ’’
 
Facebook yeni patentiyle üyelerini seyredebilecek olması sosyal medya devini bilim kurgu filmlerini aratmayacak bir özellik ile gündeme taşıdı. Sosyal medya devi, yeni algoritması üyeleri ile doğrudan temasta  bulunmasa da, duygularını bilmeye çalışıyor.
 
Gelen bilgilere göre sosyal medya devi,  2 yıl önce yüz tanıma teknolojine patent aldı. Gelen iddialara göre, alınan bu patent ile birlikte yüz tanıma teknolojisi telefonların ön kamerası  ile üyelerinin yüzünü algılayarak duygularını bilmeye çalışıyor. 
 
Sosyal medya devinin bu hizmeti uygulamaya konulup konulmadığına yönelik resmi bir açıklamada yapılmasa da sistemin üyelerin anı anına seyredilmesine imkan verdiği savunuluyor. Yani diyeceğimiz o ki, Facebook üyelerini telefon kameraları ve webcam'ler sayesinde an  ve an seyredebiliyor. 
 
Haberin basında yer alması sonrasında sosyal medyanın en fazla konuşulanlardan biri duruma gelen olay facebok'un kurucusunun geçen sene webcam'ine bant yapıştırmasını tekrardan gündem konusu yaptı. Çünkü geçen gene bir fotoğrafını yayımlayan Zuckerberg'in webcamine bant yapıştırdığı görülmüştü.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>