444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kayseri Pastırması Ülkeler Arası Koruma Aşamasında

Kayseri pastırması ülkeler arası koruma aşamasında. Kayseri pastırması  başta olmak üzere ile özgü olan sucuk ve mantı uluslar arası coğrafi işaret alabilmesi adına yapılan tescil müracaatı kabul edildi.
 
Kayseri pastırması ülkeler arası koruma aşamasında yer almasının yanı sıra Malatya Kayısısı’na da 3 senelik inceleme aşamasında problem oluşmadan sonuçlandı ve şimdilerde gözler tescil haberinde. 
 
Kayseri ile bütünleşen pastırma ülkeler arası coğrafi işaret alarak koruma kapsamında yer alması için müracaat işlemi yapıldı. Kayseri Ticaret odası eliyle ülkeler arası komisyona gerçekleştirilen müracaatın olumlu olduğu ve ilan aşamasına yer aldığı bilgisi geldi. 
 
Ülkemizde AB Komisyonu eliyle coğrafi işaret tescili tedarik edilmiş 2 adet ürün olduğunu aktarılırdı. Bu ürünlerin ise Aydın inciri ve Gaziantep baklavası olduğunu belirtildi. Bu durumun ile birlikte müracaatı olumlu bulunan bu ürünler ile birlikte 7 adet ürün daha coğrafi işaret tescil aşamasında yer aldığı açıklandı. Tescil bekleyen ürünlerimizden Malatya kayısısının tescil aşamanın sonuçlandığı, şimdilerde Malatya kayısısı adına da tescilin duyurulması gerektiği belirtildi.

Tescil Bekleyen 322 Ürün Bulunmakta

Kayseri pastırması ülkeler arası koruma aşamasında yer almasının yanı sıra coğrafi işretler ile ilişkin yıl başı itibari ile sınai mülkiyet kanununun kabul edilmesinin oldukça önem teşkil eden bir süreç olduğunu da belirtilirken, bu kanun, coğrafi işaretler ile ilişkin pek çok yenilik sunuyor. Bu yeniliklerden bir tanesi de coğrafi işaret logolarının tescil işlemi sonuçlanan ürünlerde uygulanması. Türk Marka ve Patent kurumu’da coğrafi işaret ile ilişkin dairenin açılması, tescil zamanı ve masraflarının indirgenmesi oldukça olumlu gelişmelerdir.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>