444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Amazon’dan Enteresan Patent Müracaatı Geldi

Amazon’dan enteresan patent müracaatı geldi. E-ticaretin en başarılı kuruluşlarından biri pozisyonuna gelen Amazon müracaatı ile, gün ve gün  ilerlemesini sürdürdüğünü bir kez daha gösterdi. 

Amazon’dan enteresan patent müracaatı gelerek firma, bu seferde kullanıcılarını bir hayli şaşırttı. Şaşkınlığa sebebiyet veren bu müracaat ile kuruluşun yeni bir alışveriş sistemi üzerinde çalışma yaptığı belirlendi. Dev firma bundan böyle fiyat kıyaslama sistemine karşı yeni bir tedbir alacak.
 
İnternetten alışveriş dönemi bir hali yaygın duruma geldi. Özellikle son zamanlarda piyasaya giren yeni sistemler ile birlikte online alışverişin daha da yaygın duruma geldiği gördük. Bu sektörde en iddialı kuruluşlardan  olan Amazon ise sektörün ilerleme kaydetmesinde etkisi epeyce çok.
 
Amazon, günümüzün en önemli online alışveriş sistemlerinden birisini bulundurmasının yanı sıra, son aldığı karar ile birlikte sektörde eğilimini değiştirecek. Yapılan son patent müracaatı ile birlikte oluşturulan yeni sistemde gün yüzüne çıktı. Yeni sisteme göre bundan böyle Amazon üzerinden alışveriş yapan kullanıcılara belli kısıtlama yapılacak.
 
Fiyat Kıyaslamasını Önleyecek Ama Kullanıcı Anlamayacak
 
Amazon’dan enteresan patent müracaatı yapılan yeni sistemin, rakip firmalar üzerinden ürün kıyaslama dönemini  bitireceği ifade ediliyor. Sistemin işleyişi şu şekilde olacak. Bir ürün Amazon’da araştırıldığında ve aynı zamanda diğer bir sitede kıyaslamaya yapılacağı vakit devreye girecek. Yapay zeka ile birlikte uygulanan yeni algoritma sistemi direk kullanıcıların diğer sitelerden fiyat almasını önleyecek. Tabi ki direk bir önleme gibi bir durumu yaşanmayacak. Fiyat araştırması ve kıyaslamasında bulunmak isteyen kullanıcılara tavsiyelerde bulunacak.
 
Fiyat ile birlikte ekstra reklamlar ile birlikte kullanıcının sitede tutulacak. Bu özelliğin yanı sıra yeni bir sistemi kullanmaya başlayacak sitenin daha farklı şekilde nasıl kullanım sunacağı da şuan belirsizliğini koruyor. Lakin fiyat kıyaslaması mekanizmasının direk engellenmesi yapılmayacağını belirtelim. Kısaca kullanıcı Amazon sitesinde bu sisteminin uygulamaya konduğunun farkına varamayacak. Tüm yenilikleri ile patent müracaatında bulunulan son teknolojisinin kullanıma sunulacağı tarih hakkında bilgi verilmedi. Kullanıcıların ise Amazon sitesine karşı bakışını bilemesek de rekabet ortamında sitenin bu sisteminin problemlere sebebiyet vereceğinin de altını çizelim.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>