444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Apple’a Bir Patent İhlali Davası Daha

Apple’a bir patent ihlali davası daha. Teknoloji devi Apple’a açılan patent ihlali davalarının ardı arkası kesilmiyor. Dev firma hakkında bu seferde Qualcomm tarafından yasal süreç başlatıldı. Anlaşılan o ki iki firma arasında sular durulmayacak.
 
Apple’a bir patent ihlali davası daha açılarak yasal sürece konu oldu. Açılan davadan anlaşılan o ki iki firma arasında sular durulacak gibi görünmüyor. Qualcomm şirketi, açtığı davada, ilgili mercilere beyan ettiği son isteğinde, Apple telefonlarının ABD'de satılmasının sonlandırılması gerektiğini bildirdi.
 
Qualcomm, Apple ile süren hukuk savaşının son kısmında, ABD’ye yeni iPhone telefonlarının ithal edilmemesi isteğinde bulundu. Bu durumun ile birliket Şirket, şuanda dahi ülke genelinde satışı yapılan iPhone telefonların da satışının engellenmesi beyanında bulundu.
 
Hakkında yasal süreç başlattığı teknoloji devi şirketin, kendisinin olduğu telefonun pil kullanımını uzatmak ile ilişkin 6 adet ürün patentine karşı ihlal suçu işlediğini savunuyor. Qualcomm, patentlerin hiçbiri bir standart için ihtiyaç duyulmamasından dolayı onları lisanslamamış. Fakat yine de bir patent ihlali suçu işlendiği söz konusu. Zaten 2 firmanın son zamanlarda yasala sürece konu alan patent ihlalleri genel anlamda bu tarz konular.
 
Qualcomm şirketinden gelen açıklamada, Qualcomm'un buluşlar her iPhone'da yer alan modem cihazlarda ve hücresel standartlarda yer almakta. Bunun yanı sıra, "Apple, Qualcomm'un cihazlarına yönelik iddiaları kabul etmeyerek kullanmayı sürdürüyor. Qualcomm, bu esnada kendisinin olan 6 adet patentin hangi amaç ile kullanıldığını belirtmek adına bir infografik dahi oluşturuyor.
 
Apple ise daha evvelden, Qualcomm'un patentlerinin kullanımı adına "orantısız şekilde fazla" ücretler aldığını ve akıllı telefon modemlerindeki piyasada lideri mevkiyi art niyetli kullandığını savunmuştu. Qualcomm, LTE modemlerinin temel ürün akışçı firması olmasından dolayı, Apple gibi pek çok firma akıllı telefonda bu cihazı bulunduruyor ve zorunlu olarak üretimini yaptıkları her telefona Qualcomm'a para ödüyor.
 
Apple ise, Qualcomm'un son isteği ile ilişkin açıklamada bulunmadı.
 
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>