444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Kilometre Başına 0,01 ₺ Yakan Hibrit Araba

Kilometre başına 0,01 ₺ yakan hibrit araba geliştirildi. Üniversite öğrencileri eliyle üretilen bu çevre ile dost hibrit araba, km başına 0,01 ₺ yakıt harcıyor aynı zamanda çevreye yönelik tamamen zararsız. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler Yavuz adını koydukları tasarımları ile, gelecek sene Londra'da düzenlenecek organizasyonda dünya birincisi olmayı arzu ediyorlar. 

3 sene evvel bu 7 mucit bir gurup oluşturdu. Bu 7 mucit daha önceden tasarladıkları araç ile daha evvel ülkemizde üçüncü olarak Londra'da ülkemizi temsil etti.  Dünya genelinde yarışmayı 8. sırada tamamlayan  bu mucit öğrenciler bu senede yeniden 4 tekerliğe sahip bir araç üretti. Km başına 1 kuruş yakıt tüketen buluş ürünü aracı tasarlayan mucitler araca 'Yavuz' adını koydu. 
 
Bu tasarımları ile gelecek sene Londra'da düzenlenecek organizasyonda dünya birinciliği hedeflenir. Takım lideri, buluşun, günlük arabalardan farkı olarak, yakıt anlamında fosil yakıttan ziyade, hidrojen ve batarya üzerine hibrit biçiminde üretilen bir araç olduğunu belirtti. Diğer araçların hızı ile neredeyse aynı hızlara erişebiliyor, en fazla hızı 170 kilometre seviyelerinde ve tahmini bir tüp hidrojen ile 700 kilometreye kadar gidebiliyor. 
 
Bu ürün, kilometre de 1 kuruşluk yakıt tüketiyor. İlk önce en önemli sorun bizim gibi çalışmaya çalışmayı aruz eden pek çok öğrenci bulunmakta lakin gerekli destek sağlanmıyor. Bu işler AR-GE aşamasında bulunduğundan dolayı yüksek maliyetlli. Lakin destek konusunda problem yaşanıyor. Teşekkür etmeliyiz ki, bu sene bizi Trabzon Valiliğinden destek geldi. Tasarımımızın hafif olması açısından karbon fiberden ve yüksek alaşımlı aliminyumlardan üretilmesi gerekmesinden dolayı pahalı malzemeler, lakin elimizden geldikçe çabalayarak aracımızı ürettik, ifadeleri kullanıldı. Kaportasının üreten Usta ise, ilk başta aracı çizdik ve mastarını elde ettik. Mastarı değişik malzemeler yardımı ile yaptık. Çeşitii malzemelerden kastımı, macun ve polyester ürünleri. 5 aylık aşamanın sonucunda aracı ürettik, açıklamalarını yaptı.
Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>