444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Salça İçin Domates Kıymaya Son Veren Buluş

Salça için domates kıymaya son veren buluş. Bu haberimiz ev hanımlarını sevindirecek cinsten. Evlerinde salça yapmak amacı ile domates kıyma sıkıntısı geçen ev hanımlarına alternatif buluş geliştirildi. 17 yaşındaki buluş sahibi, tasarladığı bir sistem ile kısa zamanda çok fazla miktarda domates doğrayabilme özelliğine sahip. Bu geliştirilen buluş sayesinde 7 saatte 25 kasa domates kıyılabildiğini belirten buluş sahibinin buluşu hanımlarının işine kolaylaştıracak türden.

Salça için domates kıymaya son veren buluş sistemini geliştiren lise son sınıf öğrencisi, teknolojik gelişmeler ve inavasyon alanında çalışmalar gerçekleştiriyor. Yazın ev hanımlarının çok fazla zaman harcadığı salçalık domates kıyma konusunda bir cihaz tasarladı. Bu çalışması başarılı olarak kısa zamanda oldukça fazla sayıda domates kıyabiliyor. 

Buluş İçin Boru Ve Maket Bıçağı Kullandı

Buluş sahibi çalışmasını hakkında bilgi verirken, “Domatesleri daha hızlı nasıl kıyabiliriz şeklinde bir düşüncem oldu. Aklıma bıçakları birleştirmek geldi fakat opsiyonel işe yaramadı. Bu durumda yaralanma tehlikesi fazla oluyor. Daha mekanik bir sistem geliştirmek adına bu projeyi tasarladım. Normal bıçaklardan keskin maket bıçağından yararlandım. Domatesleri bıçaklara doğru itmek yaralanma tehlikesini fazlalaştırması sonucundan domatesi bıçaklara itme kolu icat ettim bu sayede domates bıçaklara doğru itiliyor. Bıçaklara doğru itilen ürünler adına bir yola gereksinimim oldu, bu durum için de bir borudan faydalandım. Bu boruya bıçakları ve domatesi koymak adına da bir delik oluşturmamın ardından boruya uygun olan bir tahtaya koydum, açıklamasında bulundu.

22 Kasa Domates 7 saat gibi Kısa Sürede Kıyıldı

Geliştirilen sistem ile kısa zamanda çok sayıda domates kıyıldı. Sistem ile domatesi rahatlıkla kıyılabildiğini belirten buluş sahibi, tek darbe ile minimum bir domatesi, maksimum 3 domatesi 12 dilime kıyılabiliyor. Bu sistemim ile birlikte 22 kasa domatesi 7 saat gibi sürede kıyabildiğin belirtti.      

Destek Bekliyorum

Geliştirdiği sistemden öğretmenlerinin ve arkadaşlarının aldıklarını söyleyen liseli buluşçu, öğretmenlerim bu geliştirdiğim buluşumdan birer adet satın alarak destek te bulundular. Sınıf arkadaşlarımda gerek bana destek vermek amacı ile gerekse de annelerinin işini rahatlatmak adına aldılar. Ev hanımlarının salça yapmak adına kıyımda vakit kaybetmelerini engelleyecek bu sistemime destek verilmesini umut ettiğini belirtti.

Fuarda Tanıttı

TÜBİTAK Bilim Fuarı etkinliğinde sisteminin sunumuna yapan liseli mucit, öğretmenlerinin, TÜBİTAK vasıtası ile maddi güçlük çekmeden hayal ettiği projeleri geliştirmesini söyledi. Biz de hayal ettiğimiz projeleri tasarladık dedi.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>