444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Duruş Bozukluğunu Engelleyen Akıllı Giysi Geliştirildi

Duruş bozukluğunu engelleyen akıllı giysi geliştirildi. Lisesi öğrencileri tarafından insanların duruş bozukluğunu belirleyerek kişileri ikazda bulunan akıllı giysi geliştirildi. Liseli mucitler katıldıkları bir yarışmada şampiyon oldu. Liseli buluş sahipleri, omurgadaki yaşanan duruş bozukluğunu belirleyerek, kişiyi doğru duruş için ikazda bulunan akıllı tişört geliştirdi. 

 
Duruş bozukluğunu engelleyen akıllı giysi geliştirildi. Ortopedik rahatsızlığı bulunan ve ya ofis ve benzeri işyerlerinde uzun çalışanların duruş bozukluklarını önlemek için geliştirilen akıllı giysi adına patent alma süreci sona adımda. İnsanların üzerine giydiğinde kişinin duruş bozukluğunu sensörler yardımı ile belirleyen ve titreşim sistemi ile şahsı doğru duruşta tutmaya sağlayan giysinin mucitleri, katıldıkları Almanya'daki yarışmada birinci oldular.
 
Mucitler, geliştirdikleri projelerini, arkadaşlarının sırada oturduklarında duruşlarında yaşadıkları bozukluk gözlemlemeleri sonucunda akıl ettiklerini belirtti. Genç mucitler, ders sırasında arkadaşlarımızın dik şekilde oturmadıklarını gözlemledik. Bu çağımızın önemli bir sorunu. İnsanlar telefonla vakit geçirirken, sınavlar ve çalışma koşulları sebebi ile herkes öne doğru eğilme meyilli. Biz de bu durumu düzeltebilmek amacı ile çalışmalara koyulduk. Çalışmalarımız akabinde bir giysi yani tişört tasarladık. Buluşumuz titreşim vererek şahsı ikaz ediyor, akıllı giysiyi üretme aşamasının 6 ay sürdüğünü belirterek, buluşlarının çalışması hakkında şu bilgileri verdi.
 
Giysimiz yani tişörtümüzde 4 değişik sensör yer almaktadır. Bu sensörler yardımı ile vücudun farklı bölgelerinde yaşanan gerginliği fark edebiliyoruz. Bu durumda kişi öne eğilim gösterirse geliştirdiğimiz devre durumu tespit ediyor ve kişiye gerekli ikazı yapıyor. Buluşumuzu giyen kişi öne eğildiği anda titreşim ile kişiye ikazda bulunuyor ve duruş şeklini düzeltiyor. Bu şekilde dik durulmasını sağlayan kaslar kuvvetleniyor. Kişi düzenli olarak kullandığında tişörte gereksinim duyulmuyor.
 
Buluşun diğer benzerlerinden farkı ise, geliştirdikleri giysinin medikal alanda giyilebilir tek ürün olması. Piyasada yer alan diğer ürünler 2 çeşit kategoride bulunmakta. Biri giyilebilen fakat bu üründe herhangi bir elektronik olarak bir sistem yok. Bunlar insan bedenini uygun pozisyona gelmekte zorlama yapmakta, kişinin kaslarını güçsüz hale getirmekte. Diğer ürünler ise vücudun farklı yerlerine yapıştırılıyor. Bu ürünlerde yalnızca vücudun yapıştırılan kısımlarını algılayabiliyor. Lakin bizim buluşumuza istediğimiz sayıda sensör ekleyebildiğimizden dolayı çeşitli kısımları da algılayarak o bölgeleri de uyarabiliyor, ifadelerini kullandı.
 
Akıllı telefon ve Tablete bilgiler iletilebiliyor. Akıllı tişört adına tablet ve telefon bağlantısı ve yazılımı da geliştirildiği belirtilerek, bu sayede insanların duruş bozukluğu ile ilişkin bilgileri kaydedilebileceğini ve talep edildiği zamanda kişinin doktoru da bu durumun izleyebileceği belirtildi. Buluşta yer alan sensörler, bilgileri bir karta kayıt ederek, bu bilgileri doktorların teşhis koyabileceği duruma getiriyor. Ve cep telefonları gibi teknolojik cihazlarda ulaşılabilecek bir uygulama bulunmakta. Bu uygulama ile birlikte kişi ekranda nasıl dik duruşa gelebileceği belirtiliyor. Genç mucitler, buluşlarının patent sürecinde son adıma geldiklerini belirterek, ilk ürünün ardından akıllı giysinin giyilebilir duruma getirmek amacı ile yeni prototipler tasarladıklarını belirtti. Genç mucitler, sponsor yada girişici desteği gelmesi durumunda buluşunun seri üretimine geçilerek ortopedik sorunu olanların tedavisinde uygulanılmasının amaçlıyorlar. Sizde buluş, patent, buluşun patentlebilirliği ve patent tescili konusunda merak ettiğiniz her şey için sayfamızı ziyaret ediniz.
 

 

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>