444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

İstanbul Patent Tescil İstatistikleri

Patent günümüzde kurumların maddi varlıklarının da önüne geçen bir değer haline gelmiştir. Özellikle inovasyon ve arge sıklıkla yapılan sektörlerde daha da önemli bir hak olarak ortaya çıkmıştır. Ürünlerinde Ar-ge ve inovasyonu sıklıkla kullanan veya sektörü buna müsait olan firmalar geliştirdikleri yenilikleri mutlaka patent hakkı olarak koruması gerekmektedir.
İstanbul Cumhuriyetin kuruluşundan öncede ve günümüzde de ülke ekonomisinin Gayri Safi Milli Hasılanın çok büyük bir bölümünü oluşturan büyüklükte bir ticari yapısı bulunmaktadır. 
Bu rakamlar patent tescil istatistiklerinde de kendini göstermektedir. Aşağıda istatistiklerden de görüleceği gibi 2010 ve 2014 yılları arasında Patent Belge alma sayısı Yüzde 50 oranında artış göstermiştir.Bu sayının 2015 yılında %30 daha da artacağı öngörülmektedir.
 
Patent Tescil Belgesi İstatistikleri
Yıl Alınan Patent Belgesi Sayısı
2014 638
2013 540
2012 490
2011 417
2010 314
 
Patent müracatların da ve buluşlarınızın korunması anlamında Vekil ofis ile yapılan başvuruların belgeye çevrilme oranı çok daha yüksektir. Buluşlarınızın korunması ve Sınai Mülkiyet haklarınızın korunması ve Sınai Mülkiyet Varlıklarınızın takibi için Resmi Patent Vekili ofisleri ile çalışmanızı tavsiye ederiz.
 
Duyurular /duyurular.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>