444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Hakkı Sorgulama

‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu  gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Patent hakkı ise, patente sahip olan kişinin rızası aranmaksızın diğer bir kişinin icadını kopya etmesi, faaliyete koymasını yahut satışını gerçekleştirmesini belirli bir zaman çerçevesi boyunca engelleme hakkı temin etmektedir. ’’

Patent hakkı sorgulama ya da diğer ismi ile patent hakkı araştırma, patent müracaat işlemine konu teşkil eden buluş yahut icat adına önceden bu tür patentin sahip olunup olunmadığı hakkında resmi kurumlarca uygulanan patent sorgulama işlemine verilen isimdir. Patent hakkı sorgulama, buluş yahut icatlarınız için resmi kurumlara tescil edilmesi işlemini gerçekleştirmeden müracaat işlemi öncesi uygulanması gerekli görülen ilk ve en önemli basamaktır.

Yapılacak olan bu işlemin şartları araştırmayı gerçekleştiren uzman kişilerce ayrıntılı şekilde analiz edilmelidir ve rapor şekline getirilmelidir. Ayrıntılı bir şekilde Yapılacak olan bu işlem uygulanamaz ise hukuki çerçevede anlam olarak pek çok aşama ile karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz bir durum olacaktır. Patent kişisel bir mülktür.Yapılacak olan bu işlem ile birlikte en önem teşkil eden bir konuda buluşunuzun gerekli görülen şartları bulundurup bulundurmadığıdır. Müracaatta bulunan şahsın en fazla olarak karşı karşıya geldiği problem de bu şartlara çok hakim olmaması durumundan kaynaklanmaktadır. Yapılacak olan bu işlem gerçekleşirken konu uzmanı kişi, dosyası detaylı şekilde analiz ederek patentin alınabilirlik durumunun kontrolünü gerçekleştirmelidir.

Bilimsel teoriler, cerrahi yöntemler, zihni plan ve benzeri ayrıntılar patent temin edilemeyecek hususlardır. Türk patent hakkı sorgulama ekranları size bu ayrıntılı bilgiyi ne yazık ki tanımamaktadır. Üst kısımda ifade ettiğimiz gibi buluşunuzdan hemen bir sonra yer alan aşama faaliyetine geçmeden Yapılacak bu işlem ve patent hakkı arama olmalıdır.

Patent hakkı bulma işleminin öneminden bahsedecek olursak; Yeni bir buluş oluşturmak ne denli güç bir husus ise, buluş yada icadın tescil işlemi aşaması da bir o denli çekin bir süreç teşkil etmektedir.

Patent müracaat işlemi öncesinde patent hakkı bulma işleminin yapılmaması ileride yaşanacak zamanlarda olumsuz durumlar ile karşı karşıya kalmanıza sebebiyet verebilir.

Bu gibi durumlardan bir diğeri ise buluş konunuzun, tescil edilme işlemi adına bulunduğunuz müracaat işleminde resmi kurum tarafından buluş kriterlerine uygun olmadığınız anlaşılması sebebi ile kabul görmeyerek reddi yahut benzer bir hususun söz konusu olabilecek buluş elde edenlerin mahkeme yoluna intikal ederek yasal süreçler başlatabilir.

Buluş icat veya fikri ürünleriniz adına tescil belgesi sahibi olabilmek, satışa arz etmek, buluşun ticari anlamda değerlenmesi gibi aşamalar buluş gerçekleştiren şahıs adına önemli bir durum teşkil etmektedir ve bu aşama kapsamı en doğru olacak şekilde ve bir bakıma vakit kaybı yaşamadan, ekonomik anlamda kayıplar vermeden bertaraf edebilmeniz için tescil müracaatı işlemini uygulamadan önce detaylı bir şekilde patent hakkı bulma uygulamasının yapılması gerekli görülmektedir.

Bu konu hakkında daha güvenilir adımlar atmanız adına bir patent kuruluşu olan Sistem Patent şirketimiz patent hakkı bulma işlemlerindeki tecrübemiz sayesinde, patente müracaat işlemi öncesinde yapacağımız patent hakkı bulma işlemi ile patent tescil işlemlerinizi en güvenilir ve doğru bir biçimde adımda bulunmuş olarak, önümüzde yer alan aşamalarda karşılama ihtimalinizin bulunduğu tehlikeli durumlarınızı en alt seviyeye indirgemiş olacaksınız.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>