444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescili İle com.tr

‘‘ Marka , bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili bir ürünü yada hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka Tescili İle com.tr ise; Belge temin edilmeyen isimleri com.tr alan ismi temin ederek kayıt altına alınmasında denir. ’’

Herkesin bildiği gibi com.tr alan ismi temin etmek amacı ile alt kısımda ifade edilen evraklardan uygun bulunan bir adedini ibraz etmek gerekmektedir. Belge temin edilmeyen isimleri, jenerik isimleri yada şahıs şeklinde marka tescili ile com.tr alan ismi kayıt etmek talep edenler marka tescil müracaatı ile talep ettikleri alan ismini kayıt altına alabilirler.  

Marka Tescil Müracaatı ile alan isminin kaydı gerçekleşirken bir takım önem teşkil eden hususlara dikkat verilmesi gerekmektedir. Esas anlamda marka tescil müracaatı ile temin edilen alan isimleri aslında süreli (kısıtlı zamanda kullanmak adına) olarak tedarik edilmektedir. Yapılan marka müracaatına ret kararı alınırsa, sonuca bağlanamaz ise yada Marka Tescil Belgesinin tescil işlemi ile sona ermesinin ardından bu belge ibraz işlemi yapılmaz ise alan ismi geri alınır. Genelde yapılan itiraz işlemine dayalı şekilde icra ettirilen bu işlem eğer domain’in  kayıt işlemi gerçekleşmesin ardından 2 sene boyunca icra edilmesi durumunda ise, belge sonuca bağlanmamış yada ibraz işlemi gerçekleşmemiş bile olsa domain geri alınmaz.

Marka tescil müracaatı ile com.tr kayıt işlemi gerçekleşirken ve yapılacak itirazlar  ile elinizden alınmaması adına dikkat edilmesi gereken konular şunlardır;

  1. Marka müracaatı gerçekleşirken doğru sınıflandırma gerçekleşmelidir.
  2. Marka müracaatı mutlak bir suret ile takip işlemi gerçekleşmeli ve sonuca bağlanması gerekmektedir.
  3. Tescil Belgesi temin edildiğinde bu belgenin alan ismi yönetimine bir nüshasının arz edilmesi gerekmektedir.
  4. Alan adının veya isminin devir işlemleri ilgili olan Markanın devir işleminin gerçekleşmesi ile mümkün olabilmektedir.

Müracaat işlemlerinizi Sistem Patent şirketimiz aracılığı ile yapmanız takdirinde, sizin adınıza alan isminizin yönetimin görevini üstlenmek ile birlikte, deneyim ve bilgi birikimimiz ile size kolaylık sunmaktayız. Müracaat işlemi adına ilk önce bize elinizde bulunuyorsa gerekli olan belgeyi faks yada e-mail ile iletebilirsiniz. Belgeniz bulunmuyor ise Marka Tescil müracaatı ile arzu ettiğiniz alan simin temin etmenizde yardımcı olabiliriz. Müracaatınıza ait belge ve ardından size ileteceğimiz onay formunu imzalamanız kaydı ile şirketimize göndermeniz gerekmektedir.

Belgeler hususunda önem verilmesi gereken durum, tümünü okunaklı, bilgi, imza ve kaşe bilgilerinin öteki belgeler ile uyumlu bulunmasıdır. En çok imza, kaşe noksanlığı, belgeler ile tutarsız bilgiler, belge ve formun okunmayacak şekilde olması nedenlerinden ötürü müracaatlarımız geri gönderilmektedir. Bu durumda iletilen ilgili düzeltmeler gerçekleşerek şirketimize iletilen belgelerinizin tam ve itinalı oluşturulması ile kayıt alınmaktadır.

 

Almayı arzu ettiğiniz alan ismi işletme unvanınızda bulunmaması durumunda yeni bir marka tescil müracaatında bulunmalısınız. Alan ismine temin edebilmek adına işletmenize yönelik olan  icraat belgesi yahut sicil gazetesi ile alan isminizi ifade eden alan ismi tahsis formunun Odtü’ye gönderilmesi kafidir. Fakat tr alan ismini temin edebilmek amacı ile bir marka tescil işlemine ihtiyaç duyacaksınız. Bu sebepten dolayı işletmenize bu alan ismi ile aynen uyan Odtü’nün sisteminde yer alan uygun bir marka müracaatında bulunmalısınız. Alan ismi adına yapacağınız marka müracaat işlemi, Odtü alan ismi sistemine uygun olarak yapılmalıdır. Aksi halde markası kabul edilmeyen alan ismi temin edilse bile tehlike teşkil eden bir husus söz konusu olacaktır. Bu sebepten dolayı yapılan marka müracaatının ön incelemesi, bu konuyu yılların profesyonelliğimiz ile Sistem Patent şirketimiz kuralların en uygun şekilde gerçekleştirmeliyiz.


Sistem Patent şirketi olarak uzun zamandır bu sistemin içerisinde yer almaktayız. Odtü’nün alan isim kuralları hakkında en detayına kadar bilgi sahibiyiz ve talep edilen alan ismine en uygun şekilde müracaat işleminde bulunmaktayız. com.tr yalnızca marka müracaat işleminin gerçekleşmesinden sonra yahut işletme unvanına arz edilebilir.

Domain alırken .com.tr için ilk müracaat işlemini gerçekleştirenin olur prensibi doğrultusunda markanızı diğer bir kişi diğer bir kategoride tescil etmesi akabinde bu uzantıyı şahsına temin edebilir. İlk davranın ve .com.tr adresini marka müracaatı işleminde bulunurken temin etmeye çalışın.

Sistem Patent şirketimiz aracılığı ile Türkiye’de ilk ve tek marka tescil müracaatını hem de com.tr alan ismini online  yani web üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Marka, Marka Alma, Marka Tescili , Marka Sorgulama , Marka Takibi, Marka Araştırma , Marka Müracaatı , Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>