444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Yenileme İşlemi

‘‘Patent buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir. Gerçekleşen her çeşit icat veya buluş üzerinde hal sahipliğini ifade eden belgeye denir. ’’

Patent yenileme , söz konusu buluş eseri üzerinde bulunan ve koruma kalkanı ile korunan haklarınızın koruma süresinin sona ermesinin ardından buluş eseri üzerinde tekrardan hak elde edebilmeniz açısından belirlenen süreler kapsamında belirli bir ücret ödeyerek patentinizin yenilenmesi işlemine denir. Yenileme, Patent ya da Faydalı model başvurularının senelik olarak ücretlerinin yatırılması şeklindedir. Ücretlerin zamanında yatırılarak yenileme işlemi gerçekleşmeyen patent belgelerin herkese karşı açık bir pozisyona gelir. Yenileme işlemi patentin sürekliliği adına bir şart durumundadır. İcra edilen patentin işleme alanları genişlemiş durumda ise yenileme işlemi yine gerçekleşmesi, genişlemiş durumda olan çalışma alanları adına da yeni başvurular gerçekleşmelidir.

 

Var olan patent müracaatları analiz edildiğinde, elde edilen yasal hakların düşme nedeninin pek çoğu yenileme ücretlerinin ödenmemesi olduğu dikkati çekmiştir. Bu nedenden dolayı yenileme ücretlerinin düzenli bir şekilde takip edilmesi adına Bir patent şirketi olarak Sistem Patent şirketimiz, teknolojik olanaklar ve yılların verdiği deneyimlerimiz ile sizlere sunmakta olduğumuz kaliteli patent vekillik hizmetimiz ile fayda sağlayacaksınız.

 

Patent ve faydalı model belgelerinin geçerliliği belirli bir zaman adına kapsamlıdır. Bu sürenin sona ermesi ile süresi uzatılabilen patent sistemleri adına müracaata bulunulması ve patent yenileme işleminin yapılması gerekmektedir. Diğer bir durumda ise patent ve ya faydalı model belgesi ile koruma kalkanına alınan haklar sona ermektedir. Bu durumdan dolayı söz konusu buluş eseri topluma ve ticari işlemler adına icra edilmesine açık duruma gelmektedir.

 

Bu belgelerin geçerli kalması adına senelik olarak ilgili ücretlerinin düzenli şekilde  tahsis edilmesi gerekmektedir. Günümüzde ise söz konusu pek çok buluş eseri ile elde edilen haklar bu yıllık ücretlerin yatırılmasının gecikmesi ve ya ihmal edilmesi sebebi ile kaybedilmektedir. Sistem Patent şirketi olarak size değerli buluş sahiplerine arz ettiğimiz müracaat takip işlemi ile ve sahip olduğunuz belgelerin yenileme süresi takip işlemlerimiz hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Patent tescili veya faydalı modellerinin senelik olan harçları eğer vadesinde ödenmediği takdirde patent veya faydalı model hükümsüz duruma düşer.

Yapılan başvuru işlemlerinin büyük bir kısmı yıllık ücretlerin takip edilmemesinden düşmektedir. Başvuru takip işlemi adına gerekli olan donanım ve yazılıma sahip patent firması olarak Sistem Patent şirketimizi tercih etmeniz yoğun emek ve para ile kazandığınız hakları elinizde tutmanızı sağlamaktayız.

Patent Yenileme Süreleri

İncelemeli patent süresi: Müracaat edilen yıldan itibaren 20(yirmi) sene olmak ile beraber bu süre uzatılması söz konusu değildir.

Faydalı Model süresi : Müracaat edilen yıldan itibaren 10 yıldır.

Yenileme süresi kapsamında koruma altına alma süresi dolan patentler halka açık duruma gelirler. Sahibi olduğunuz patenti yenileme işlemi ile patente yapılan müracaatların senelik ilgili maddi bedelleri tahsis edilerek bu süreleri uzatma hakkınız bulunmaktadır.


Gerçekleşen müracaat işlemlerinin önem arz eden kısmı, her yıl ilgili sürelerde düzenli şekilde tahsis edilmesi gereken ücretlerin tarihlerinin takip işleminin gerçekleşmemesi ve yatırılma zamanının geçmesi ile bu hakların elinizden alınmaktadır. Müracaat takip işlemi adına gereksinim duyulan ve donanıma sahip olan Sistem Patent şirketimizi tercih etmeniz yoğun para ve yoğun emek ile sahibi olduğunuz haklarınızı elinizde bulundurmanızı sağlayacaktır.

 
Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>