444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Dikkat Edilmesi Gerekenler

 ‘‘ Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün yada hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili: bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil dikkat edilmesi gerekenlerMarka tescil işlemleri yapılırken tescil işlemlerinin olumsuz bir şekilde sonuçlanmaması açısından dikkat edilmesi gereken konulara denir.’’

Marka tescil işleminde tescil işlemi gerçekleşecek olan ürün ve hizmetler marka sınıfları olarak adlandırılan bir sınıfa uygun gerçekleşmektedir. Sınıf tespit etmede Sistem Patent uzman bir marka vekili firması olarak tarafından yapılmaktadır. Bu sınıf tespit işlemlerimiz, kuruluşunuzun faaliyet gösterdiği ya da göstermeyi düşündüğünüz tüm alanları kapsadığından emin olabilirsiniz. Lakin marka tescil edilmesi durumunda bir takım dikkat edilmesi gerekenler bulunmaktadır. Bu dikkat edilmesi gereken hususlar şunlardır;

1.Uygun İsim ve Logo

Marka tescil dikkat edilmesi gerekenler hususunun belki de en önemli basamağı İsim ve logo seçimidir.  Marka tescil işlemi amacı ile gereken ve belki de en önem teşkil eden süreçlerden birisi, uygun isim tescilislogan tescil ve müşterilerin nezdinden kalıcılığı yakalayabilmenizi sağlayacak olan seçeceğiniz logonuzdur. Bir başka ifadeyle markanızın tescili bakımından logo tescil önemli bir ayrıcalıktır. Bundan dolayı akılda kalıcılık, verdiğiniz hizmeti ve ürünü en iyi temsil edecek bir ad, bu adı görsel anlamda akılda yer edinmesini sağlayacak bir logo, sizlerin kısa bir sürede üst yerlere taşıyacaktır.

2.Markanın Tescil Edilmesine Uygunluk Durumu

Marka adı ve logosu ardından, marka ve logonuzun daha evvelden diğer kişiler tarafından tescil işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğinin araştırılması yani sorgulanmasıdır. İtina ile gerçekleşen bir marka sorgulaması, belirlediğiniz logo- markanın tescil işlemi adına oldukça önem teşkil etmektedir.

3.Gizlilik

Marka ve logonuz, marka tescil işleminin tamamlanmasına değin gizli kalması, yalnızca güvendiğiniz şahıs ve marka danışmanlarınız (Sistem Patent) ile paylaşımda bulunabilirsiniz. Bu durum akabinde taklit edilmesi ve sizden evvel müracaat işleminin gerçekleşmesini engelleyebilirsiniz.

4.Tescil Müracaatı

İsim ve logonuzu belirlediniz, güvenilir ve itinalı bir marka uygunluk araştırması yani sorgulaması işleminin ardından artık Marka Tescil müracaatı işlemine sıra geldi. Gerek duyulan işlem ve süreçlerin sona ermesi adına, marka vekiliniz (Sistem Patent) ile görüşmeler yaparak işlemlerinizi gerçekleştirmelisiniz.

5.Güvenilir Danışmanlık

Marka tescil işleminde güvenirlik oldukça önem teşkil etmektedir. Markanızın tescil işlemine uygunluğu, tescil süresince takibi, tescil sonrasında marka tescil belgesinin alınması, marka tescil işlemine yapılacak olan itirazların büyük bir titizlik ile ve profesyonel anlamda bir yaklaşımla ele alınarak tamamlanması adına, güven veren danışmanlık ve marka vekil firmalardan hizmeti almanızda fayda vermektedir.

6. Marka Tescil Sahibi ve Marka Vekilleri Birlikte Çalışmalıdır

Ürün ve hizmetiniz hususunda bilgi sahibi olan bir Sistem Patent marka vekili firma olarak, siz marka yaratıcılarımıza daha iyi rehber olabilmek ve bu alanda karşı karşıya kalacağınız olası hususlar karşısında olumsuzlukları engelleyeceğiz ve markanızı mutlu sona ulaştıracağız. Marka tescil işleminizin de başarılı bir şekilde sona ermesi amacı ile konusunda deneyimli, ürün ve hizmetiniz hakkında tecrübe sahibi bir marka vekili olarak ile bizim ile birlikte çalışmada bulunmanız, sizleri marka tescili konusunda mutlu sana ulaştıracağız.

Marka tescil dikkat edilmesi gerekenler hususunda tam ve net bir bilgi almanız konusunda Sistem Patent şirketimizin konusunda uzman ekibimiz ile irtibata çekerek daha detaylı bilgiler alabilirsiniz...

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>