444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Satmak İstiyorum

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Elde edilen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir. Patent satma ise; Herhangi bir buluş yahut icat ürünü üzerinde temin edilen haklar doğrultusunda patent, marka ve tasarım konularında gerçekleştirmiş oldukları tescil haklarını bir diğer kişilere satma işlemine verilen isimdir.’’

Bir buluşa dair patent almakla, o buluşun patent lisansı yani patent hakkı elde edilmiş olur. Patent veya lisans hakkını satmak isteyenler, daha önceden temin etmiş olduğunu patent tescil işlemlerini gerçekleştiren kişiler mülkiyet hakkı elde ederek tel elde yürütebileceği gibi her mülkte olduğu gibi tescil işlemlerini gerçekleştirmiş patentlerini de satmak isteyebilir. Bu satma işlemi konusu, bir buluş eseri ürünü yahut icadı adına patent alarak ürünün üzerinde tek elden yürütme hakkı temin eden bir kişi patent konusu buluş eserini veya icadını icra etme vakti bulunmuyorsa satma isteyebilir. Diğer bir durumda maddi olanaksızlıklar yüzünden patentini satmayı düşünebilir yahut bu satma yöntemini maddi kazanca dönüştürmek istiyor olabilirsiniz.

Bu durumlar karşısında daha önceden bir ürününe patent temin eden kişiler, elde ettikleri ürün üzerinde bulunan bu haklarını diğer kişilere karşı savunabileceği gibi bu mutlak hakları diğer kişilere de patent satma yolu ile devredebilir. İster patent isterse patent müracaatı hakkı diğer bir kişiye devri gerçekleşebilmekle birlikte satma yolu ile başka şahsa bırakabilirsiniz. Faaliyet hakkı lisans konusunu diğer bir kişiye bu şekilde satışını yapabilirsiniz. Bu durum akabinde, bir ürün üzerinde elde ettiğiniz hak sahipliği belgesi olan patenti veya lisansı satmak adına yazılı bir müracaat ile lisans verme teklifinde bulunarak beyan etmelidir. Sistem Patent şirketimize yapacağın patentinizi satmak isteme talebinizin duyurumunu gerçekleşmesi istediği yapabilirsiniz. Bu talebiniz akabinde alakalı olan ücret listemizde yer alan miktarın tarafımıza tahsis etmeniz gerekmektedir.

Bu satma uygulamasının ile temin edilen lakin icra edilemeyen patentler bir nevi maddi kazanç şekline çevrilmektedir. Bu sayede işletmeler ihtiyacı olmasına rağmen elinde bulunmayan ve daha önceden sahip olunan ürün üzerinde var olan hakları maddi bedel karşılığında lisans sahibinden maddi bir bedel karşılığında satın alabilmektedir. Daha önceden sahip olunan bu patentler, birer yatırım aracı durumuna gelmesi, bir nevi maddi kazanç şekline dönüştürülmesi ve ticaret yaşantısında icra edilecek bir satışa arz edilmesi adına üretimi gerçekleşen ve alınır satılır ürün özelliği kazanarak hak sahibinden alınarak satışa sürülmesi adına da bir hayli önem teşkil eden bir konu olmaktadır. Bu satma faaliyeti ile patent sahipleri elinde bulundukları patentlerine ticari boyut kazandırarak kazanç elde etmektedirler.

Elinizde bulundurduğunuz patentinizi üst kısımda belirttiğimiz şekilde değerlendirmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sistem Patent şirketimiz, lisans hakkı satma tekliflerinizi patent siciline kaydını gerçekleştirerek ilgili yayının bulunmaktayız. Satışa sunacağınız patent veya patentleriniz topluma açıktır ve herkes tarafından analiz edilebilir. Şirketimizin sizler sunduğumuz bu işlemimiz ile patenti elinde bulunduran şahıslara veya kuruluşlara ve patente gereksinim duyanlara yardımcı olmaktayız. Sistem Patent şirketimiz tüm hak sahiplerine her keseye uygun bir ilan maliyeti karşılığı ile Patent borsası vasıtası ile tescillerini satışa sunabilme olanağı sunmaktayız. Tescil işlemini gerçekleştirdiğiniz Patent belgenizin üretimini maddi olanaksızlıklardan ötürü gerçekleştiremiyorsanız ya da bu belgelerde yer alan Tescil işlemi gerçekleşen buluşların tescil işlemini satışını yapmayı düşünüyorsanız tek yapmanız gereken işlem tescil işlemini gerçekleştirdiğiniz belgeler ile alakalı olan dokümanları ve koşullarınızı şirketimize teslim etmelisiniz.

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>