444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Fiyatları

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylamaya marka tescil işlemi denir. Resmi ve yasal bir kimliktir.  Marka tescil fiyatları tabirini açıklayacak olursak; Markanızı koruma altına almak istemeniz açısından yaptırmak istediğiniz tescil işlemleri adına gerçekleştireceğiniz müracaat işlemleri akabinde ödenmesi gereken ilgili ücretleri ifade eder.’’

Marka tescil fiyatları ifadesi ile marka tescil ücretleri, marka tescil maliyeti, marka tescili ücretleri, marka tescil işlemi ücretleri ifadelerde aynı anlama gelmektedir.

 

  1. Marka sahipleri, marka tescil işlemlerinin gerçekleşmesi amacı ile yapmış olacakları müracaat işlemlerinde ve bu işlemleri gerçekleştirmeleri doğrultusunda yapılacak aşama ve süreçler geçmek açısından tescil işlemleri olumlu şekilde sona eren markaya yönelik belgeye sahip olunması gayesi ile marka sahibi tarafından belirli bir fiyatı yani tutarı tahsis etmeleri ile mükelleftir. Diğer yandan tescil ettirmek amacı ile belirli ücretin tahsis edilmemesi sonucunda ise marka tescil müracaat işlemi yanar. Bu durumun doğal neticesi olarak ta beraberinde müracaat dosyası da kapanır.
  2. Marka tescil işlemini gerçekleştirmek için; Markanıza ait tescil işleminin yapılması amacı ile oluşturulması lazım olan belgeler ile ilişkin olan sene (yıl) enstitü nezdinde ilan edilen işlem fiyatının tahsis edildiğini gösteren makbuzun yahut dekontun marka müracaat dosyasında bulunması da önem arz eden bir husustur. Marka tescil işlemi fiyatının (tutarın)ödendiğini beyan eden ilgili belgelerin (fiş, dekont, makbuz) dosyada yer almaması akabinde ise dosyanın tam teşekküllü olsa dahi müracaat işlemi işleme alınmaz.    
  3. Marka tescil işlemini gerçekleştirmek adına yatırılması gereken ilgili olan fiyatları (tutarları) her sene (yıl) senenin ilk ayında (ocakta) enstitü tarafından duyurumu gerçekleşmekte ve bu duyurum resmi gazetede ilan edilerek uygulamaya konmaktadır. Bu tescil ettirme fiyatları, 2 aşamada ödenmekte olan tescil müracaat işlemi ve tescil işleminin toplam fiyatı (tutarı) kadardır. Lakin; 
  • Bu ilgili olan tescil fiyatı ya da ücreti, müracaat işleminin endüstri kayıtlarına geçmesi doğrultusunda tahsis edilir. Devam eden incelemelerde markaya müracaat işlemi gerçekleştiren marka sahibi herhangi bir talepte bulunmaması doğrultusunda başka herhangi bir ücretin ödenmesi isteminde bulunulmaz.

  • İnceleme değerlendirilmesi ve eğer ki yapılırsa itiraz işlemleri içinde kaydı ile aşamaları sona eren tescil işlemi müracaatı adına alakalı olan taraflara, alakalı olan ücretin tahsis edilmesine ilişkin resmi yazı duyurulmakta olup ve müracaat işlemi gerçekleştiren şahsa tebliğ işlemi gerçekleşmektedir

Resmi yazının Müracaat sahibine intikal etmesi ile 2 aylık süre nihainde bu ücretin yatırılması zorunludur. Marka Tescil işleminin gerçekleşmesi adına ilgili ücretin diğeri ise marka tescil ücretidir. Marka tescil ücreti, tescil başvurusunun yapılmasının doğrultusunda normal koşullar akabinde maksimum 10 ayın ardından tahsis edilmesi istemi gerçekleşmektedir.

Marka tescil işlemi ücreti, tescilin işleminin resmi gazetede yayınlanması ile birlikte aynı yıl içindeki ücret olmaktadır. Fakat gelecek sene adına bu ücretler yeniden kararlaştırılmakta ve yeniden ilanı gerçekleşmektedir. Eğer tescil işlemi devam eden seneye intikal etmesi durumunda ise müracaat tescil işlemleri, müracaat işleminin tamamladığı seneye ait olan ücrete tabi olmaktadır. (Yani müracaat işlemi 2016 yılına ait lakin tescil işlemi 2017 yılına intikal ederse tescil işlemi ücreti olarak 2017 senesi adına belirlenecek ücreti ödemek zorundasınız.)

Marka tescil fiyatları adına Sistem Patent şirketimiz ile irtibata geçiniz. Şirket olarak marka tescil işlemlerinde size yardımda bulunmaktayız. Kuruluş olarak bütçenize en uygun olarak ücretler arz etmekteyiz.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>