444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Yazma

‘‘ Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Gerçekleşen her çeşit icat veya buluş üzerinde hal sahipliğini ifade eden belgeye denir. Patent yazma diğer ismiyle Patent dosya hazırlama; tarifnamenin, talepler ve özeti kısmın yer aldığı kısmı yazılması yani hazırlanmasına verilen isimdir. ’’

Patent hazırlama içerisinde patent tarifnamesinin, söz konusu buluş taleplerinin ve tüm anlatılanların özetinin yer aldığı kısmın yazılması yani hazırlanmadığı alanı kapsar. Patent yazma işlemi, patent tescil uygulaması adına müracaat işlemi gerçekleştirmeden evvel icra edilmesi gereken teknik dosyalama da bulunan alandır. Patent yazma teknik olmasının yanı sıra yasal bir alandır. Bu yazma işlemi, buluş veya icadınıza patent müracaat işleminde bulunmadan evvel yazma işlemi bulunması gerekir bu işlem ise teknik ve profesyonellik gerektiren bir alandır. Patent başvuru işleminde bulunmadan önce kesinlikle Sistem Patent web sitemizde patent dosyası yazımı konusunda yazılan bilgileri okumanız sizlerin yararınıza olacaktır.

Patent veya faydalı model dosyası yazma, dosyanın içeriğinde taleplerin ve özetinin aktarıldığı yeri de çerçeveleyen buluş eserini ifade eden yazıdır. Patent yahut faydalı model yazma işlemi bünyesinde mevcut yöntemin iletildiği bir işlem ve söz konusu buluş eserinin yararlarının ve sunduğu avantajlarının ifade edildiği bir kısım yer bulunmalıdır. Bu yazımın sonunda ise talepler ismi verilen koruma çerçevesinin tespit edildiği bölüm alan yer almalıdır.

Patent Nasıl Yazılmalıdır ?

Patent  yazma yani Patent dosyası yazma, üst kısımda anlattığımız gibi içeriğinde taleplerin ve özet kısmını da yer aldığı söz konusu buluş eserinin anlatımının gerçekleştirildiği yazma işlemidir. Patent dosyası yazma da içerisine var olan metodun ifade edildiği bir yer, buluşun yararlarının ve fırsatlarının iletildiği bir kısım yer almalıdır. Söz konusu işlemin tamamlanmasında ise talepler adı verilen koruma kalının belirlendiği alan yer yazılma yani hazırlanmalıdır.

 

Patent talepleri, koruma çerçevesini kararlaştıracak biçimde olmalıdır. Taleplerin dayanağı bu dosya olmalıdır. Tarifname de belirtilen faktörler, işlem süreçleri adına sadece koruma isteminde bulunabilir. Patent talepleri şartlara uygun ve açık, net ve anlaşılır olmalıdır. Dosyada geçen talepler sadece bir buluşu kapsamalıdır.

 

Patent dosyası yazma; Söz konusu buluş eserinin mümkün olabildiği düzeyde en ince ayrıntısına kadar açıklamasının gerçekleşmesi gerekmektedir. Patent dosyası olabildiğince net, açık ve anlaşılabilir bir şekilde hazırlanmalıdır. Söz konusu dosya hazırlanırken İngilizceye tercime edilme hususu dikkate alınarak veya göze önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Bu yazma işlemi hakikaten profesyonellik gerektiren bir işlemdir. Meşakkatli bir işlemi olmasının yanı sıra her kalem tutan bu işi yapamaz. Bu durumda Sistem Patent şirketimiz  profesyonel ekibimizden yardım alabilirsiniz.

 

Bu patent dosyası yazmak için kati bir suret ile patent dosyası yazma konusunda uzman bir şirket olarak Sistem Patent patent şirketi olarak bu yazma işlemi için sizlere yardımda bulunmaktayız ve bizden temin edeceğiniz hizmetlerimiz kapsamında önem teşkil edecek fayda göreceğinizin garantisinde bulunmaktayız. Kendi sektöründe elde ettiğiniz buluş üzerinde oldukça önemli olan nitelikli patent dosyası yazma akabinde sahip olacağınız hakkı tek elden yürütme şansına sahip elde ederek bu haklarınızı 7 sene yahut 20 sene koruma altına aldırabilirsiniz. Tek yapmanız gereke patent dosyası yazma konusu hakkında bir patent kuruluşu şirketimizin uzman patent mühendislerine tarafından oluşturulması oldukça önem arz eden bir durumdur.

 

 

 

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>