444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil İçin Gerekli Belgeler

‘‘​Marka, bir hizmet veya ürünü, başka bir işletmelerin veya bireyin ürün ya da hizmetinden farklı bir özelik kavuşturan işaretlerin hepsine denir. Marka tescil, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescil için gerekli belgeler, ​marka tescili için yapılacak müracaat işleminin olumlu bir sonuca bağlanması amacı ile markasını tescil ettirmek isteyen kişilerden istemde bulunan ​ilgili​ ​evraklardır. ​’’

Marka tescil için gerekli belgeler kavramı ile marka tescili için gerekli belgeler, marka tescil belgeleri, marka tescil evrakları, marka tescili için gerekli evrakmarka tescili için gerekli evraklar tabirleri aynı anlama gelmektedir.

Marka tescil işleminde bulunmak uzun çabalarda bulunması gereken bir işlemdir.Tescil işleminin gerçekleşmesi ile birlikte marka hazırlayan şahsa yönelik birtakım haklar verilmektedir. Fakat bu haklara sahip olabilmeniz açısından bazı prosedürleri uygulamanız gerekmektedir. Bu prosedürler çerçevesinde yaşanma olasılığı yer alan problem yaşayacağınız aşamalar bulunmaktadır. Lakin tescil işleminin olumlu anlamda sona ermesi ve akabinde ise hak temin edilebilmesi ile yasal anlamda koruma altına alınması gerçekleşmektedir. Tescil işleminin yapılması gayesi ile müracaat işleminin yapıldığı saatten hatta dakikadan başlayarak koruma şemsiyesi altında kabul edilen markalar, ortalama olarak 12 aylık yani yıllık bir zamanın ardından onay işlemi gerçekleşmektedir. Ve bu zamanın tamamlanması ile beraber tescil işlemi sona ermektedir. Tescil işlemi olumlu anlamda tamamlanan markalar 10 senelik bir zaman doğrultusunda tüm marka hakları markayı tescil işleminde bulunan marka sahibine ait olmaktadır.

Bu sahip olunan hakları, başka bir şahıslar tarafından taklit işleminin yapılması ile ürünlerin üretilmesi söz konusu değildir. Diğer bir durum ise markanızın tıpa tıp aynısının ya da diğer şekilde bir benzerinin üretiminde bulunulması söz konusu olmamaktadır. Bu durumlar karşısında diğer şahısların maddi anlamda ekonomik anlamda gelir elde etmesinin önüne geçme haklarına sahip olunmaktadır. Bu hakları ihlal edenler hakkın ilgili cezai işlemler uygulanır. Tabi bu hakları elde edebilmeniz için ilk başta markanıza ait tescil işleminizde bulunmanız gerekmektedir. Bu işlemler içinde temin etmeniz gereken birtakım belgeler bulunmaktadır.

Marka Tescil İçin Gerekli Belgeler (Gerçek Kişi Adına)

  1. Gerçek kişinin T.C kimlik numarası
  2. Oluşturduğunuz markanıza ait bir adet nüsha (işaret vb. gibi)
  3. Müracaat işlemi ücretinin tahsis edildiğini belirten fatura yahut dekont
  4. Vekil atanması durumunda vekillik vekaletnamesi (Sistem Patent şirketimizden temin edebilirsiniz.)

Marka Tescil İçin Gerekli Belgeler (Kuruluş Gibi Tüzel Kişi Adına)

  1. Kuruluşun faaliyette bulunduğunu ifade eden belge
  2. Kuruluşun vergi levhası
  3. Hazırlanan markanın nüshası (işaret, logo gibi.)
  4. Marka müracaatı için ücretinin tahsis edildiğini belirten fatura veya dekont
  5. Vekil atanması durumunda vekillik vekaletnamesi (Sistem Patent şirketimizden temin edebilirsiniz.)

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>