444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescili Sorgulama Nasıl Yapılır?

‘‘​Marka, bir hizmet ya da bir ürünü, diğer kişi veya diğer bir işletmenin ürün ya da hizmetinden farklı bir yapıya kavuşturan tüm işaretlere verilen isimdir. ​Marka tescil​, bir ürünü ya da bir hizmeti diğer benzeri ürünlerden farklı bir yapıya kavuşturan ve devlet makamı tarafından onaylama işleminin tamamlanması ile markanın koruma altına alınmasına denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra ve yasal bir özelliğe sahiptir. Marka tescili sorgulama; Markaların tescil edilmesi amacı ile müracaat işleminde bulunulmadan evvel oluşturulan markanın aynısının ya da bir benzerinin daha önceden tescillenip tescillenmediği ya da tescil edilmesi adına müracaatta bulunup bulunulmaması durumunun araştırılması işlemidir.’’

Marka tescili sorgulama, müracaat öncesinde yapılan önemli bir adımdır. Bu şekilde marka tescil işleminde başlangıç olarak, markaya yönelik tescil işlemi isteminde bulunulmadan ülkemizde tescili sonuca bağlanmış ve tescilinde bulunulmak amacı ile bültende yayınlanmış markalar bünyesinde uygulanacak marka araştırması ile ilgili markanın ön analizi yapılır. İlgili markaya ilişkin tescil işlemi hedefi ile uygulanacak marka sorgulamasının tescil işlemi adına müracaatta bunulmadan evvel uygulanması gerekmektedir. Bu durum neticesinde markalar icra edilecek olan işaretlerin ve amblemlerin faaliyete konmadan evvel bu işlemin uygulanmış olması gerekmektedir. Diğer sonuçta ise bu logo, amblem ve işaretler veya bunlara çok benzeyen diğer bir işletme tarafından tescil işlemi tamamlanmış şeklinde icra ediliyorsa yapılacak olan tüm müracaat işlemleri heba olacaktır. Bu işleme ayırdığımız zaman ve maddi olanak da heba olacaktır. Bu tarz problemli bir sonuç ile karşı karşıya kalmamak açısından yapmamız gereken marka müracaat öncesi marka sorgulama işlemini geçmeden müracaat çalışmalarına koyulmanız gerekmektedir.

Marka hazırlanılması ve tescil amacı ile müracaatı işleminde bunulacağı esnada marka sorgulama işlemi mutlak bir suret ile uzman eşliğinde yapılmalıdır. Sorgulama uygulamalarını kendinizde uygulayabilirsiniz lakin bu konuda uzmanlaşmış bir vekil firmamız olan Sistem Patent şirketimiz ile birlikte çalışarak marka ön araştırmasında bulunmanız oldukça sağlıklı olacaktır. Marka sahipleri gözünden kaçırabileceği en ufak bir noktada tescil işlemi tamamlanmış bir marka adına müracaatta bulunabilir. Bu durum akabinde yapacağınız marka adına tescil işlemlerinin tümüm heba olacaktır. Yalnızca ülkemizden ziyade dış ülkelerde de marka tescil işlemi adına müracaatta bulunmanız o ulus adına da müracaat öncesi marka sorgulama işleminde bulunulmalıdır. Markanın tescil işlemi tamamlanarak koruma altına alınması isteminde bulunacak ülke adına marka sorgulama işlemlerinin yapılması oldukça önem teşkil etmektedir.

Marka tescilinde yapılan her biri işlemin kendi başına ayrı bir önemi bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı gayet kolay gibi ifade edilen bir iş olsa da gerçek anlamda oldukça uğraş verici ve en ufak hatayı dahi kabul etmeyen bir işlemler bütünüdür. Doğru şekilde hareket etmek, daima başarılı sonuçlara almanızı sağlar. Marka tescil işlemleri adına ilk basamak olarak marka sorgulama işleminde bulunarak marka sahiplerinin hem sağlıklı sonuçlar almasını hem de müracaatının olumlu şekilde sonuca bağlanmasını sağlamaktayız. Şirketimizin marka uzmanlarınca en doğru şekilde sorgulama işlemi yapılarak siz değerli marka sahiplerimiz istediğiniz sonuçları elde edebilmeniz açısında marka konularında oldukça titiz çalışmada bulunarak sizlere yardımcı olmaktayız.

Marka, Marka Alma, Marka Tescil, Marka Sorgulama, Marka Takibi, Marka Araştırma, Marka Müracaatı, Marka Tecili Müracaatı, Marka Tescil Cezaları, Marka Sınıfları, Marka İtiraz, Marka Yenileme, Marka Devri, Marka Dosya Takip, Marka Tescil Canlı Destek gibi tüm marka işlemleriniz için Sistem Patent şirketimiz ile lütfen iletişime geçiniz...

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>