444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Kaç Para

‘‘Marka, bir hizmet veya ürünü, diğer şahıs yahut işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı kılan tüm işaretlere denir. Marka tescili, bir ürünü ya da hizmeti diğer benzerlerinden farklı kılan ve devlet organları tarafından onaylama işlemine denir. Resmi ve yasal bir kimliktir. Marka tescil parası ise; Uzun uğraşlar sonucunda oluşturduğunuz markanızı koruma altına almak talebi ile yaptıracağınız tescil işlemleri akabinde müracaat işlemleriniz ve tescil işlemlerinizin toplam tutarının maddi karşılığını ifade eder.’’

Marka tescil kaç para? sorusu ile marka tescilinin bedeli, marka tescili fiyatı ne kadar sorusu ile aynı anlamdadır.  Marka tescil kaç para? sorusuna gelecek olursak, marka tescil işlemi sırasında ödemeniz gereken tutardır. Bu sorunuza en uygun cevabı alabilmeniz amacı ile Sistem Patent kuruluşumuz ile iletişime geçerek en sağlıklı bilgilere erişebilirsiniz.

Marka tescil işlemi parası Enstitü tarafından her sene ocak ayında belirlendiği için değişim göstermektedir. Lakin asıl konu ise tescil işleminin parasını oluşturan en önemli konu tescil işleminin yapılacağı sınıf miktarıdır. Kaç adet sınıfta tescil yaptırırsanız o denli ücret ödemekle mükellef olacaksınız. Bu arada sınıf miktarı, müracaat işleminde bulunacak markanın boy göstereceği sınıfların tespit edilmesi ile meydana gelmektedir. Sınıf adedi birden fazla olması ile bu paralar veya tutarlarda yükselme eğilimi belirtecektir. Fakat burada bilinmesi gereken bir konu var. Bu konu sınıf parası sabittir. Sınıf sayısı artması ile ödemeniz gereken paralar duruma paralel olarak katlanır. (Her sene belirlenen harç bedellerin sınıf sayısı artması tutar yükselir, indirim söz konusu değildir.)

Üst yazımda belirttiğimiz gibi tescil paraları diğer tabir ile tescil tutarları her sene senenin ilk ayı olan ocak ayında enstitü tarafından belirlenmektedir. Bu tescil paralarının belirleyici temel unsurları bulunmaktadır. Bundan birisi ve en önemlisi tescil işlemi yapılacak sınıf adedidir. Sınıf adedi artmasına paralel olarak tescil paraları artar. Diğer bir söylem ile tescil işlemi adına yatırılması gereken tescil paraları sınıf adetine uygun olarak artış belirtmekte. Markaya ilişkin yapılması hedeflenen tescil işleminin gerçekleştirilmesi amacı ile müracaat işleminde bulunulurken bilinmesi gereken ve tescil paralarını belirleyen diğer etkenler ise başvuru tutarı, tescil işlemi tutarı ve tayin edilmesi durumda vekil firma bedeli paralarıdır. Bu paralara açısından yeterli bir bilgiye sahip olunması gerekmekte ve en sağlıklı bilgileri Sistem Patent şirketimizden temine edebilirsiniz. Önemle dikkat edilmesi gereken tescil işlemi, bu işin uzmanı olan vekil firmalarda (Sistem Patent) bu konu hakkında ilgili bilgilerin temin edilmesi ve bu vekil firmalar  tarafından verilmesidir. Bu konu hakkında bilgiler temin etmek isteminde bulunanlar adına gerekli bilgileri Sistem Patent şirketimizden iletişime geçebilirsiniz.

Hazırladığınız ve kimse tarafından kullanılması istemediğiniz markanızı koruma altına aldırmak amacı ile uygulayacağınız tescil işlemi müracaatı akabinde ilgili yerlere tahsis etmeniz gereken markanıza ait tescil işleminde, sınıf adedi ve harç bedelinden ziyade bu işlem için asıl önemli konu tüm bu işlemleri yürütülmesi ve sorunsuz tamamlanması adına vekiliniz şeklinde tayin edeceğiniz vekil firma ücretidir. Marka tescil parasını belirleyen önemli unsurlardan birisidir vekillik paraları. Ama neden vekil firma ve ücreti?. Vekil firma atamanın önemi nedir? Hemen açıklayalım. Tescil işlemi önemli bir süreçtir. Hatayı ve eksikliği mazur görmez. En ufak bir eksiklik yanlış bir beyan, eksik bir belge tüm işleri alt üst eder veya markanız en  sönük kalacağı bir sınıfta tescil işlemi yapılabilir. Ya da en kötüsü tüm bu ihtimaller durumunda dosyanız yanabilir ve kapatılabilir. Bu durumları yaşamamız için vekil firma olarak Sistem Patent şirketimiz bu konular kapsamında sizleri en ayrıntısına kadar bilgilendirmekte ve en sağlık şekilde rehber olmakta ve dilerseniz sizlerin adına tüm bu süreci bizzat şirketimiz yapmaktadır. Sıkıntılı geçen bu aşamaları sıkıntısız bir şekilde atmanızı sağlamaktayız. Tabi bu işlemlerimiz karşısında ufak bir ücret talep etmekteyiz. Bu ücrette diğer saydığımız tescil paralarının belirleyicisidir.

Alanında uzman ve en cazip fiyat tekliflerine nail olabilmeniz açısından lütfen Sistem Patent şirketimiz ile iletişime geçiniz.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>