444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil Numaraları

‘‘ Marka, bir hizmeti veya bir ürünü, başka bir kişilerin veya şirketlerin ürün yada hizmetinden değişik kılan işaretlerin tümüne verilen isimdir. Marka tescil, bir ürünü yada bir hizmeti diğer bir benzer ürünlerden farklı kılan ve devletin ilgili kanalı ayrıcalığı ile yapılan onaylama işlemine denir. Tescil, resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyutu bulunmaktadır. Marka tescil numaraları; Markaların ürün ve hizmet sınıfının tescil işleminin gerçekleştirilmesi için düzenli bir şekilde yapılmış listelerde yer alan belirtme sayılarına denir. Tescil işlemi gerçekleştirilecek ürün ve hizmetlerin marka tescil müracaatı yapılmadan evvel ilk önce bu listeler analiz edilmelidir. ’’

 

Marka tescil numaraları olarak, marka tescil sınıfları, marka tescil listesi kavramları da kullanılmakta ve asıl anlatılmak istenen ifade ise; tescilli markaların yer aldığı sınıfların başında bulunan numaralardır. Örneğin; 1. sınıf marka listesi 1 numaralı marka sınıf listesidir.

 

Marka oluşturan şirketler veya kişiler, oluşturdukları markalarına ait tescil işleminin yapılması için uygulayacakları tescilin önemini anlamışlar. Çünkü tescil konusu hakkında önemli girişimlerde bulunmaktadır. Temin ettikleri markalarının koruma çatısına dahil edilmesine ilişkin tescil işleminin öneminin farkına varılması ile beraber müracaat işleminde bulunacak tescilin doğru bir şekilde gerçekleşmesi önem bir konudur. Markalara yönelik tescil işleminin yapılmasına karar kılınması kadar, markaların tescil işleminde bulunacağı sınıfında belirlenmesi de bir o kadar önemli konudur.

 

Bu konular kapsamında Enstitüsü nezdinde marka tescil numaraları konusunda toplam olarak 45 adet tescil sınıfı ve doğal olarak ta tescil numaraları yer almaktadır. Bu 45 adet marka sınıfı içinde, markanızı doğru olarak tescil sınıfını tespit etmek gayesi ile hangi sınıfta tescilinde bulunmayı talep ediyorsanız tescil sınıfında yer alacağını hüküm vererek başvuru işleminde bulunmanız gerekmektedir. Altı çizilerek önem vermeniz gereken konu, markanızı herhangi  bir tescil maddesine dahil etmeden, en ince detay ve ayrıntısında varana değin bir marka araştırma yani marka sorgulaması işleminde bulunmanız gerekmektedir. Bu işlemin sebebi ise markanızın tıpa tıp aynısı veya bir benzerinin sizin müracaatınızdan önce tescil işlemi tamamlanmış olabilir yada sizden önce tescil müracaatında bulunulmuş olabilir. Bu sebeplerden dolayı ne kadar uğraş verseniz de kendinize ait markanıza tescil işlemi bulunulmayacaktır. Bu durumları yaşamamanız açısında bu araştırma işlemi en sağlık şekilde Sistem Patent şirketimizden destek alarak yapabilirsiniz.

Marka tescil sınıfları ve numaraları, enstitü nezdinde 1. sınıf yani numaradan başlayarak 35. sınıf numarasına kadar olan listeler ürün sınıfı numarası şeklinde geçmektedir.  Bu sınıflar numaraları ile beraber 35. sınıf numarasından başlayarak 45. sınıf numarası da dahil olarak bu sınıflar ise hizmet sınıflarını temsil etmektedir. Markaya yönelik tescil işleminde bulunmanız ile, alakalı olduğu alanda korunmaya alınacaktır. Markanızın sınıf ve numarasını belirlerken, yaptığınız sınıf belirleme işlemi ileriye yönelik olarak gerçekleştirmeniz ve ileriki aşamalarda yapacağınız işleri ve atacağınız adımlar ile iş kollarını da hesaba katarak markanızı sınıflara dahil etmeniz akıllıca bir tutum sergilemiş olacaksınız.


Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>