444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka Tescil No Sorgulama

 

‘‘Marka, bir hizmet veya bir ürünü, diğer bir şahıs veya işletmelerin ürün ya da hizmetinden farklı bir özelliğe kavuşturan işaretlerin tümüne verilen isimdir. Marka tescili, bir ürünü ya da bir hizmeti diğer benzerlerinden farklı bir yapıya kavuşturan ve devlet organları tarafından onayının yapılması işlemine denir. Resmi bir kimlik olmasının yanı sıra yasal bir boyutu vardır. Marka tescil no sorgulama; Tescil işlemi yapılacak bir markanın, tıpa tıp aynısının yahut bir benzerinin daha önceden tescil işleminin yapılıp yapılmadığına veya bu tarz markaların daha önceden tescil müracaatında bulunup bulunmadığının sorgulaması işlemine denir ’’


Marka tescil no sorgulama ibaresi genel olarak marka tescil sorgulama, marka tescili sorgulama, isim sorgulama şeklinde bilinmektedir.

Marka tescil no sorgulama şeklinde ifade edilen kavram, üretimde bulunduğunuz ürünler ve ya sunduğunuz hizmetlerde icra ettiğiniz ada, markaya yönelik benzer markaların bulunup bulunmadığını sorgulamak v ayni marka araştırmasında bulunmaktır. Bu araştırmanın sonucu uygun bulunması durumunda tescil işlemi için müracaat ettirebilirsiniz. Lakin bu tescil işleminin profesyonel olan ve bu profesyonelliği yılların vermiş olduğu deneyim ve bilgi birikimine sahip vekil firma tarafından (Sistem Patent) gerçekleştirilmesini tavsiye etmekteyiz. Çünkü İl adım olarak iyi bir şekilde analizi yapılmayan ve ya analizi yapılamayan markaların uzun bir sürenin ardından Enstitü tarafından reddedilmesi, marka tescil müracaatında yer alan kuruluş veya şahısların bir hayli sıkıntılı bir durum yaşamasına neden olmaktadır. Bu tarz istenmeyen bir sonucun, hem vakit anlamında hem de ekonomik bakımından marka tescil müracaatında bulunan kuruluş veya şahısların büyük kayıplar vermesine sebebiyet vermektedir.

Bu sorgulamanın yanı sıra gerçekleştireceğiniz marka tescil sorgulaması yalnızca markaya yönelik benzerlik araştırmasıdır. Marka sorgulama sırasında, belirlediğiniz marka ile aynı ve ya bir benzeri olan markalarla  ile karşılaştırmasını yapabilirsiniz. Bu aynı ve ya benzeri olan markaların tespit edilmesi, belirlediğiniz markanın tescil işlemin gerçekleşmesine engel olabilmektedir. Marka tescil sorgulaması gerçekleştirebilmek adına bu markalardan hangisinin, sizin aradığınız marka ile benzeri olup olmadığına yönelik ilkeleri bilmeniz ve karşınıza gelen markanın son hali hakkında bilgi temin edebilmeniz gerekmektedir. Benzerlik sorgulaması, markaya yönelik tescil edilebilirlik şartlarından yalnızca bir tanesini oluşturmaktadır.

Markanızın tescil işlemini gerçekleştirerek güvence altına almayı hedeflemekte iseniz, marka tescil sorgulaması yapmanızın öneminden bahsettik. Bu işlemi Sistem Patent web sayfamızdan kendiniz yapabilirsiniz lakin daha sağlıklı sonuç almanız açısından şirketimizin uzmanları eşliğinde yapmanız daha yararlı olacaktır. Sistem Patent şirketi olarak, marka tescil etme sürecinden, markanızın tescil edilmesine değin geçen basamak ve aşamaları, sizin adınıza tarafımızdan gerçekleştirilmekte ve sizlere bu şekilde yardımcı olmaktayız. Konusunda uzman kadromuz ile en sağlıklı şekilde markanıza ait marka tescil sorgulamasını yapmakta ve en iyi şekilde markanızı yönelik müracaatını ve tescil işlemini gerçekleştirmekteyiz. Tabi tüm bu işlemleri şirketimiz vekiliniz atamanız akabinde şirketimiz tarafından yapılmaktadır...


Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>