444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Patent Konya

‘‘Patent, bir buluş yahut icat adına buluşu  gerçekleştiren kişiye devlet organınca temin edilen bir sınai mülkiyet hakkına verilen isimdir. Yani bir ürüne sahip olma hakkı belgesidir.  Elde edilen her çeşit icat veya buluş üzerinde hak sahipliğini ifade eden belgeye denir. ’’
 
Patent konusunda Konya ilimizde hizmet veren bir patent kuruluşu Sistem Patent şirketi olarak 1999 yılından günümüze kadar fikirlerin başlangıç noktası olarak patent konularında sizlere hizmet vermekteyiz.
 
Patent Başvurusu: Söz konusu bir buluş ürünü üzerinde hak sahipliği hakkı temin etmek adına yapılan müracaat işlemine verilen isimdir. 
Patent başvurusu için ilk önce Konya’da hizmet verdiğimiz Sistem Patent şirketimize müracaat etmelisiniz. Bu müracaat esnasında tarifname, istemler, özet, buluşa ait çizim talep edeceğiz.
 
Patent Sınıfları: Patentlerinin düzenli olarak sınıflara ayrılması hedefi ile icra edilen bir vasıta şeklinde açıklayabiliriz.    
 
Patent sahibi olarak hak elde edeceğiniz buluş eserinizin hangi sınıfta yer alacağını belirlememiz gerekmektedir.
 
İncelemeli Patent müracaatı: Patent konusu bir araştırma raporuna temel alınarak verilen sistemdir. Koruma altına alma süresi 20 sene olmakla birlikte bu süre uzatılamaz.
 
Patent Araştırma; Bir buluşa yahut cihaz yada bir fikre patent müracaatı işlemi gerçekleştirmeden evvel ürünün patente sahip olunup olunmadığının öğrenebilmek amacı ile yapılan araştırma uygulamasına verilen isimdir.
 
Müracaat işlemi süreci doğrultusunda söz konusu buluş eserinizin bilindik bir eser mi yahut önceki zamanlarda bu tarz esere patent alınmış mı alınmamış mı araştırılmasını sizlerin adına Konya Sistem Patent şirketi olarak  yapacağız. Eğer sorgulamalarımız nihainde buluş ürününüze ilişkin daha önceki zamanlarda bir patent sahibi olunmamışsa nihainde patent müracaat işlemi başlatacağız. 
 
Patent Dosyası Hazırlama: Tarifnamenin, İstemler ve özet kısmının yazıldığı alanın hazırlanması faaliyetine verilen isimdir.
 
Verdiğiniz karar akabinde Konya Sistem Patent şirketi olarak buluş eserinize patent sahibi olarak hak elde edebilmeniz için müracaat işleminiz adına kuruluşumuzun değerli ve kalite uzman ekibimizce siz değerli kuruluşlarımız adına en ince detayını düşünerek bir patent dosyası hazırlayacağız. Prosedürler gereği hesabımıza ilgili ücreti tahsis etmeniz gerekmektedir. Bu süreçler patent belgenizin işletmenize temin edilinceye kadar şirketimizce gerçekleştirilecektir. Hazırlanan dosya işleme konacak ve belgelenme yani patentin tescil edilmesi işlemi incelemeli patentte 30 ila 40 ay arası sürmektedir.
 
Patent Hakkı: Patenti  elinde bulunduran şahısın rızası dışında diğer bir şahıs tarafından icadın kopyalanması, icra edilmesi yahut satış işleminin gerçekleştirmesini belirli bir zaman çerçevesi akabinde engelleme hakkına sahip olunmasıdır.
 
Müracaat işleminizin belgelendirilmesi yani diğer bir ifade ile ürününüzün patentlenebilmesi ile buluşunuz üzerinde patent hak sahibi diğer ifade ile tek elden yürütme hakkına sahip olursunuz. Ve tüm hakları elinizde bulundurmak akabinde tüm herkese karşı ileri sürebilirsiniz.
 
Patent Cezası, Patent sahip olan kişinin rızası alınmaksızın buluş konusu cihazı veya ürünü tamamen yahut kısmen imalatını yapma akabinde taklidinde bulunmaya ve bu durum akabinde verilen cezaya denir. 
 
Sahip olduğunuz bu hakları müsaadeniz olmadan icra eden veya ihlal eden şahıslara da mahkeme süreci başlatarak alakalı maddi ve manevi cezalarına çarptırılması hakkına sahipsiniz. 
 
Patent Yıllık Ücretleri; Tescil işlemleri sürmekte olan yada tescil işlemi gerçekleşmiş Patent ve Faydalı Modellerin koruma altında kalmalarının sürmesi adına, koruma altında kalmaları süreleri akabinde ( her sene müracaat tarihine denk düşen günde) vadesinde ödenen ilgili ücrete denir.
 
Bir patent müracaat işlemi yahut patentin koruma kalkanında kalma süresinin devamı amacı ile yıllık yani senelik ücretlerin patentin koruma altına alınması süresi akabinde her sene alakalı olan tarihinde yani müracaat tarihine denk gelen ay ve günde peşin usulü ile tahsis edilmeli ve senelik ücret ödeme isteminde bulunmalısınız. 
 
Patent Geçerliliği: Elde edilen bir ürün veya cihazın başka kişiler tarafından faaliyete konmasını engellemek amacı ile koruma altına alınmasına denir.
 
Aldığınız patentin belirli yıllar arasında geçerliliği bulunmaktadır. Bu hakkı elinizde bulunmanız adına belirlenen yıllarda ilgili ücretleri ödeyerek tescil işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
 
İncelemeli patent geçerliliği: Müracaat edilen yıldan itibaren 20 (yirmi) sene ve uzatılmaz.
 
Patent Takip: Ulusal ve ülkeler arası platformlarda yer alan patentleri firmaya özel yaklaşımlar ile analiz ederek sektörde yaşanan gelişmeleri takip ederek gereksinim duyulan yenilikleri uygulamada yer alan fırsat ve yararları ortaya koyan özel bir hizmete denir. 
 
Siz değerli işletmelerimiz ve buluşçularımız Konya ilimizde hizmet verdiğimiz Sistem Patent şirketi olarak kuruluşumuza istemde bulunmanız doğrultusunda patent takip işlemi ile gerçekleştireceğiniz patent ve faydalı model müracaatlarınızın buluş eserinizin içeriği, sınıfları ve rakip işletmelerin ismi gibi unsurları rapor durumuna getirerek işletmenize beyan etmekteyiz. Daha sonra yapacağımız analizler nihainde itiraz işleminde bulunulup bulunulmama isteminizde bir karar kılmaktayız ve gerekli olan bilgi ve belgelendirmeler ile itiraz işlemleri uygulamaktayız. Bu konuda uzman personellerimiz sizler adına ayrıntılı ve detaylı bir şekilde verim alacağınız bir hizmet sunmaktayız.

 

Sık Sorulanlar /ss.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>