444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Marka İtiraz Karşı Görüş

Marka İtiraz Karşı Görüş

 
 
Marka itiraz karşı görüş kapsamında ilk belirteceğimiz, Marka tescil müracaatının ardından Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde marka bülteninde ilana çıkarılır. Bültende ilana çıkarılan markaya tüm şahıslar tarafından alt kısımda yer alan gerekçeler ile itiraz edebilir.
 
  1. Tescilli markaya ilişkin benzerlik arz etmesi
  2. Önceden kullanıma sunduğu iddiası 
  3. Ortak kullanımının varlığı ile ilişkili
 
Yapılan marka müracaatına itiraz geldiğinde yapılan bu itiraza karşı görüş beyana etme yani marka itiraz karşı görüş bildirme hakkı yer maktadır. Marka müracaatlarının yapılmasına istinaden, Türk Patent ve Marka Kurumu şekli ile yasal değerlendirmesini ardından başvurular, Marka Bültenin de ilana çıkmaktadır. Yayın süresi Sinai Mülkiyet Kanunu hükmüne göre 2 aydır. 2 aylık ilan süresi içinde diğer marka sahipleri ya da müracaat sahipleri önceden tescil edilmiş marka haklarını baz alarak marka müracaatına yayın süresi kapsamında itiraz edebilir.
 
Marka başvurusuna itiraz edilen müracaat sahibi, marka itiraz karşı görüş bildirme hakkı bulunmaktadır. Karşı görüş Sinai Mülkiyet Kanunu çerçevesinde müracaat sahibine veya vekili Sistem Patent şirketimize tebliğ edilir. Müracaatına itiraz gelen müracaat sahibi Marka ve Patent Vekili Sistem Patent şirketimiz aracılığı ile gelen marka itirazına karşı görüş beyan eder. Karşı görüş beyan etme ile ilişkili, herhangi bir süre kısıtlaması yer almamasına karşın yapılan itirazın incelenme döneminde karşı görüşün de incelemeye alınabilmesi açısından 1 aylık sürede karşı görüşün beyan edilmesi talep edilmektedir.
 
Yetkili kurum itiraz beyanının, itiraz ile ilişkisi karşı görüşlerinizi kapsamında belge ile bilgilerin bir aylık sürede beyan edilmesi, herhangi bildirim yapılmaması durumunda itiraz, var olan bilgi ve belgeler ışığında incelenecektir. Ne kadar önerilse de marka ilanına gelen itiraza karşı görüş bildirme mecburiyeti yer almamaktadır.
 
İlana itiraz dilekçeleri değerlendirildiği zaman, nedenlerin abartıldığı ya da benzerlik değerlendirmelerinin haliyle yanlı belirtildiği görülebilmektedir. Karşı görüş, yapılan itirazın değerlendirilmesi sürecinde savunma özelliğindedir. İtirazı değerlendirmede bulunacak kişinin farkı açıdan değerlendirmesi ve karşıt argümanların dikkate alarak yapmasını sağlamaktadır. Özellikle art niyetli yapıldığı savunulan marka itiraz gerekçeleri olduğu takdirde, karşı görüş beyan edilmesi, marka belirlenmesinin nereden esinlenerek yapıldığının açıklanması önem teşkil etmektedir.
 
"Marka İtiraz Karşı Görüş" hakkında bize danışabilirsiniz...
 

Sonraki Sayfa

 

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>