444 22 41
  • İngilizce
  • Almanca
  • Türkçe

Vücut Dövmesinden Telefon İçin Patent Alındı

Teknolojinin özellikle 2010 yılından sonra zirve yapması ve her geçen gün bu çıtayı yükseltmesi ile esnek ekrana sahip akıllı telefonlar, giyilebilen teknoloji özellikleri ile akıllı saatler, akıllık gözlükler görebildiğimizi gibi akıllı kıyafetler dahi görmek mümkün oldu.

Tüm bu şaşırtıcı üretimlerden daha ilginç olanı ise Motorola tarafından yapılmak istenen bir projede saklıdır. Motorola şirkti tarafından alınan patentin içeriğinde çok ilginç bir şey yatmakta. Hiçbir nesne taşımadan veya bir şeyler giymeden bir teknoloji direk insanın vücuduna işlenecektir.

Patent ismini "Elektronik dövme 110" olarak belirleyen Motorola, dövme yoluyla kullanarak boyun kısmına mikrofon ve aparatını koyabilecek. Bu tasarımda mikrofon dövmesinin ses tellerinin yakınına yerleştirilmesi ile sesin karşıya ve etrafa daha net gitmesi mümkün olacak.

Bu sistemle kullanıcı kişinin ses tonu ve tarzı karşı tarafa ve etrafa en yalın haliyle gideceğinden dolayı, konuşan kişinin heyecanları, duyguları, kararlılıkları, özgüvenleri veya doğru konuşup konuşmadıkları çok daha doğru ve net anlaşılacaktır.

Özellikle merak edilen konu ise nasıl şarj olacağıdır. Vücuda dövme olarak işlenen bu aparatların kablosu olmasa da, şarjları NFC teknolojisinin kullanılması ile yapılacaktır.

Haberler /haberler.aspx

Hemen Başvurun!

Tescil veya Patent başvurunuz hakkında bilgi almak için formu doldurup hemen bize gönderin!

HİZMET LOGOLARIMIZ

Sistem Patent altında hizmet verdiğimiz markalar yanda listelenmiştir.

Smiley face
--%>